DEBAT: København holder hånden under det lokale foreningsliv

Franciska Rosenkilde – kultur og fritidsborgmester.

 

Af Franciska Rosenkilde (Å), kultur- og fritidsborgmester i København

 Idrætsforeninger på landsplan har mistet næsten 90.000 medlemmer under coronakrisen. Det viste nye tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI forleden.

I København er billedet af medlemsflugten fra foreningerne knap så dystert. Antallet af medlemmer fra 2019 til 2020 er faldet med 0,8 procent i Københavns Kommune. De københavnske idrætsforeninger klarer sig bedre gennem krisen end frygtet, og det er positivt trods den kedelige nyhed om nedgangen på landsplan.

 Foreningerne i København har været omstillingsparate ved nedlukninger om genåbninger, de har været kreative og har gennemført aktiviteter for medlemmerne trods svære vilkår og mange restriktioner. Der skal lyde en stor ros til foreningerne og de mange frivillige. Det er i høj grad deres store indsats for at fastholde medlemmer i en svær tid, der har været afgørende for, at det ikke ser værre ud i København.

Værnemidler og sprit 

Samtidig har vi fra Københavns Kommunes side haft fokus på at hjælpe foreningslivet bedst muligt igennem pandemien. I København har vi ladet foreningerne beholde deres tilskud på baggrund af de medlemstal, de havde, før corona-krisen ramte landet. Og vi har afsat penge til, at foreningerne kunne få dækket ekstra udgifter til blandt andet værnemidler og sprit.

 Vi holder forsat hånden under foreningslivet. For kort tid siden blev der afsat penge til genstartsaktiviteter og et ekstra tilskud til foreningerne. I alt er der det seneste år afsat over 10 mio. kr. til foreningerne og aftenskolerne i København for at fastholde medlemmer og for at komme godt i gang med aktiviteter efter corona.

 For de 1360 medlemmer, som de københavnske foreninger har mistet fra 2019 til 2020, skal vi naturligvis have tilbage i svømmehallerne, idrætshallerne og på boldbanerne. Og gerne endnu flere medlemmer end før corona. For foreningsidræt er på en og samme tid vigtigt for den enkelte københavners sundhed og sociale liv og for byen.

 

 

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?