DEBAT: København holder hånden under det lokale foreningsliv

Franciska Rosenkilde – kultur og fritidsborgmester.

 

Af Franciska Rosenkilde (Å), kultur- og fritidsborgmester i København

 Idrætsforeninger på landsplan har mistet næsten 90.000 medlemmer under coronakrisen. Det viste nye tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI forleden.

I København er billedet af medlemsflugten fra foreningerne knap så dystert. Antallet af medlemmer fra 2019 til 2020 er faldet med 0,8 procent i Københavns Kommune. De københavnske idrætsforeninger klarer sig bedre gennem krisen end frygtet, og det er positivt trods den kedelige nyhed om nedgangen på landsplan.

 Foreningerne i København har været omstillingsparate ved nedlukninger om genåbninger, de har været kreative og har gennemført aktiviteter for medlemmerne trods svære vilkår og mange restriktioner. Der skal lyde en stor ros til foreningerne og de mange frivillige. Det er i høj grad deres store indsats for at fastholde medlemmer i en svær tid, der har været afgørende for, at det ikke ser værre ud i København.

Værnemidler og sprit 

Samtidig har vi fra Københavns Kommunes side haft fokus på at hjælpe foreningslivet bedst muligt igennem pandemien. I København har vi ladet foreningerne beholde deres tilskud på baggrund af de medlemstal, de havde, før corona-krisen ramte landet. Og vi har afsat penge til, at foreningerne kunne få dækket ekstra udgifter til blandt andet værnemidler og sprit.

 Vi holder forsat hånden under foreningslivet. For kort tid siden blev der afsat penge til genstartsaktiviteter og et ekstra tilskud til foreningerne. I alt er der det seneste år afsat over 10 mio. kr. til foreningerne og aftenskolerne i København for at fastholde medlemmer og for at komme godt i gang med aktiviteter efter corona.

 For de 1360 medlemmer, som de københavnske foreninger har mistet fra 2019 til 2020, skal vi naturligvis have tilbage i svømmehallerne, idrætshallerne og på boldbanerne. Og gerne endnu flere medlemmer end før corona. For foreningsidræt er på en og samme tid vigtigt for den enkelte københavners sundhed og sociale liv og for byen.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?