Estelle skal til VM i Las Vegas

Estelle Dehn-Christoffersen fra Dragør skal repræsentere Danmark ved VM i padel i Las Vegas til oktober

Estelle Dehn-Christoffersen – tennisspiller med forkærlighed for padel

Hvad gør man, hvis man gerne vil have en tennisbane i sin baghave, men ikke har plads? Man opfinder et helt nyt spil, der kan spilles på en mindre bane….

Det var, hvad mexicaneren Enrique Corcuera fra Acapulco gjorde i 1969, og resultatet blev sporten padel  – en blanding af det bedste fra forskellige former for ketchersport.

Sporten kom til Danmark i 2007, hvor den første bane så dagens lys i Fredericia – og for ca. fire år siden dukkede der så baner op i Dragør.

Dem fik Estelle Dehn-Christoffersen også øje på – og med sin mangeårige baggrund i dansk tennis er der ikke noget at sige til, at hun ikke kunne styre sin nysgerrighed. Snart var hun i fuld gang med spillet – og det var ikke nogen helt dum idé, hun fik dér: Til oktober tager hun til Las Vegas for at deltage i veteran-VM som spiller og holdleder for det danske damehold.

Født med en tennisbold

Estelle Dehn-Christoffersen er fra Dragør, hvor hun har boet hele livet. Hendes mor var træner i Dragør Tennisklub, så der er ikke noget at sige til, at hun næsten er vokset op på tennisbanerne i Dragør. Hun havde også gode evner til spillet og blev således udtaget til juniorlandsholdet. Hun kom senere til at spille tennis i KB og kastede sig også over trænerjobbet i B.93 – og opnåede også at vinde det danske mesterskab for veteraner. I 2019 blev det således til et dansk mesterskab i udendørs mixdouble med Chr. Mikkelsen .

Og nu har hun såmænd også erhvervet sig danske mesterskaber i padel: I 2019 blev det til et dansk mesterskab i mixdouble med Thomas Waltz, mens det blev til sølv i damedouble med Tine Hauth Larsen.

Nr. fem ved EM

I padel-damedouble er hun makker med Inger Poulsen, som hun også skal spille med til VM i Las Vegas. Sammen fik de iøvrigt en femteplads ved EM i Bilbao i 2019.

Så nu bliver det spændende at se, hvordan de danske damer klarer sig i Las Vegas. Det danske damehold består af talt syv spillere.

Ny sponsor

“Vi glæder os naturligvis til at deltage i verdensmesterskabet”, siger Estelle, der ikke tidligere har været i Las Vegas. Og så har dameholdet været heldige at få en sponsor i sportsmærket Head, og det er spillerne mægtig tilfredse med.

Estelle med makkeren Inger Poulsen.

Det er ikke fordi, at forberedelserne ikke er grundige: Estelle spiller stadig tennis flere gange om ugen  – og bruger endnu mere tid på padel, som hun nu spiller tre-fire gange om ugen i Ballerup Padel Klub, der er en af landets største. Og med mand og tre børn samt job som key account manager, så har hun ingen problemer med at få tiden til at gå.

30 padel-klubber

Padel er et forrygende morsomt spil, som man spiller med en makker. Bolden ligner en tennisbolde men er lidt blødere – og ketcheren, “battet, er også lidt anderledes. Spillet dyrkes sædvanligvis mest af voksne – og er også velegnet til ældre, fordi det ikke er så hårdt ved knæene, ligesom selve banen er lidt blødere at løbe på.

Dansk Padel Forbund blev stiftet i 2017, og der er nu knap 30 klubber fordelt over hele landet og over 20.000 spillere, da de sidst blev talt i 2018. Der kan dog være endnu flere spillere, da ikke alle er registreret, men spiller i såkaldte “Pay and Play-centre”, som bl. a. i Dragør.

 

 

 

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »