Aflyser kæmpe københavner-begivenhed

Sparta Atletik & Løb kan ikke vente længere på de manglende retningslinjer for større arrangementer, og derfor ser foreningen sig nødsaget til at aflyse årets Copenhagen Marathon
Der deltager op til 13.000 løbere i Copenhagen Maraton. (Foto: Sparta)

 

Det er andet år i træk, at Sparta Atletik & Løb må aflyse Copenhagen Marathon. Aflysningen kommer med under tre uger til løbsdagen, som skulle finde sted søndag 16. maj, hvor deltagerne for første gang i mere end et år skulle havde snøret løbeskoene og løbet et maraton sammen i Danmarks løbehovedstad, København.

I fredags kom de længe ventede anbefalinger fra regeringens ekspertgruppe vedrørende større arrangementer, men det er for sent i forhold til, at anbefalingerne nu skal omsættes til specifikke retningslinjer af politikerne.

Vi er ærgerlige

”I fredags fik vi ekspertgruppens anbefalinger, men vi mangler endnu retningslinjerne, og nu er tiden desværre løbet fra os. Vi kan ikke beskrive, hvor ærgerlige vi er over, at at anbefalingerne kom så sent, at vi ikke kan nå at få udstukket retningslinjerne og indhente de nødvendige myndighedstilladelser, som vi også skal have for at afvikle et event som Copenhagen Marathon,” siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, og uddyber:

”Med under tre uger til, hvad der kunne have været starten på sommerens arrangementer, må vi også være realistiske og sige, at vi desværre ikke kan trække beslutningen længere. Ikke mindst i respekt for vores deltagere, frivillige og samarbejdspartnere.”

Kan flytte startnummeret

Allerede i marts, da arrangørerne offentliggjorde det ændrede løbskoncept for 2021, blev alle betalende deltagere tilbudt at beholde deres startnummer til 2021, overflytte til 2022 eller få en refundering for det betalte deltagergebyr. De resterende deltagere for 2021 vil igen få tilbuddet om at flytte deres startnummer til næste år eller at få refunderet deltagergebyret.

Næste års Copenhagen Marathon løbes 15. maj 2022. Løbet har  mellem op til 13.000 deltagere, heraf ca. 35 procent udlændinge.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?