Flere er på vej væk fra kontanthjælpen i Tårnby

23 procent af aktivitetsparate borgere i Tårnby Kommune er er på vej væk fra kontanthjælp. Det sker som en del af beskæftigelsesprojektet ”Flere skal med 2”, hvor Tårnby Kommune nu er på en fjerdeplads.

Færre er på kontanthjælp i Tårnby. (Foto: Finn Edvard)

 

Af Lene Dam Jørgensen

23 procent af 239 aktivitetsparate borgere på kontanthjælp er enten kommet i fuld beskæftigelse, ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet i form af et mindre antal lønnede timer eller er begyndt på en uddannelse.

Det er sket som en del af projektet ”Flere skal med 2”, som er finansieret af puljemidler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der skal hjælpe med at få kontanthjælpsmodtagere i job. Tårnby Kommune lige nu er på en fjerdeplads blandt de 30 kommuner, der er med i projektet.

Målet med beskæftigelsesprojektet

Målet med projektet er, at så mange aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere som muligt får helt eller delvist fodfæste på arbejdsmarkedet i form af lønnede arbejdstimer.

Tårnby Kommune har lige nu i alt 344 aktivitetsparate borgere på kontanthjælp. 239 af disse borgere er med i projektet. De andre 105 borgere er ved at blive afklaret til anden forsørgelse og er derfor ikke med i projektet.

Succeskriteriet

Succeskriteriet for projektet er, at mindst 20 procent af de mennesker, der er inden for projektets målgruppe, har opnået lønnede timer eller uddannelse, når projektet afsluttes i juni 2022. For Tårnby Kommune er tallet lige nu oppe på hele 23 procent, og nu er der fokus på at holde det gode niveau.

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?