Åbningsfest for to nye byrum

Lørdag 9. oktober er der åbningsfest af to nye byrum, der sætter fællesskab og genbrug i højsædet i Ørestad. Lanceringen foregår fra kl. 14 til 18 på Asger Jorns Alle 24. Det bliver en festlig dag med koncert, workshop og aktiviteter for børn og voksne.

Phuc Van Dang – streetart på kulturcontaineren..

 

Af Lene Dam Jørgensen

På lørdag 9. oktober er der åbningsfest af to nye byrum, der sætter fællesskab og genbrug i højsædet i Ørestad. Den holdes fra kl. 14 til 18 på Asger Jorns Alle 24.

Dagens program begynder dog allerede fra kl. 10, hvor Ørestads loppemarked stiller op for sidste gang i år på Asger Jorns Alle. Det slutter så kl. 16. Under lanceringen sælger Thorsteinssons vinbar varm kakao, kaffe og fadøl.

Lav eget græskar

 Fra kl. 14 til 16 kan alle lave deres eget uhyggelige eller hyggelige græskar. Asgers Have tager græskar og udstyr med, som kan udskæres sammen med en voksen. Det kan så tages med hjem eller stilles ved Kultur og Byttecontaineren.

Fra kl. 14 til 17 er der Street art workshop.  Her er det muligt at sætte sit eget præg på kulturcontaineren og lære at lave streetart som Phuc Van Dang med Søs Uldall-Ekman og Ørestad Bibliotek.

Phuc Van Dang har baggrund som grafisk designer, og arbejder ofte i et krydsfelt mellem design, kunst og kultur, med medier så som tegning, maleri, keramiske malerier og produkt design

Den nye byttecontainer

Fra kl. 15.30 til 16.30 kan den nye byttecontainerprøves. Teknik og Miljøforvaltningen tager en masse gode genbrugsfund under armen, som de er klar til at bytte med dem, der måtte ønske det. De uddeler også romkugler i dagens anledning.

Fra kl. 16.15 frem til festlighederne slutter kl. 18 giver den lokale artist Benjamin Aggerbæk. koncert.

Benjamin Aggerbæk er komponist, sanger og ildsjæl. Han optræder både alene med sin guitar i bedste singersongwriter stil og som moderne jazzcrooner i front for sit 15 mands store Aggerbæk Orchestra, der leverer charmerende swing og klassisk inderlighed. Han har udgivet albums, der er præget af både folkelig musik og jazzmusik.

Om kulturcontaineren

 Kulturcontaineren fungerer som grejbank ved at stille nødvendigt udstyr til rådighed for foreninger og lokale borgere, der vil lave offentlige aktiviteter i lokalområdet. Den skal ses som en låneplatform, hvor det er muligt kvit og frit at låne udstyr, hvis nogle skulle være interesserede i at holde et offentligt og gratis arrangement.

Om Byttecontaineren

Byttecontaineren blev stillet op på Asger Jorns Alle 1. oktober og her kan alle komme af med det køkkenudstyr eller legetøj, som er for godt til at smide ud og fortjener et nyt hjem, ligesom alle kan komme forbi og måske finde sin næste sovseske eller sweater helt gratis.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?