Prisbelønnet forfatter til Kastrup

Så er der spændende foredrag med forfatter Birgithe Kosovic i Korsvejskirken. Hun fortæller om sin prisbelønnede roman “Den inderste fare”, et romanportræt af Erik Scavenius, statsminister og leder af regeringen under besættelsen.

Birgithe Kosovic – flere gange prisbelønnet forfatter besøger Korsvejskirken.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Torsdag 21. oktober kl. 19.30 er der foredrag med forfatterinden Birgithe Kosovic i Korsvejskirken på Sirgræsvej 81. Hun vil fortælle om sin roman “Den inderste fare”, der er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, der var statsminister og leder af regeringen under besættelsen.

Birgithe Kosovic vil i dette foredrag fortælle sit publikum om sin roman “Den inderste fare”, der har vundet Politikens Litteraturpris i 2018.

Omtumlet privatliv

Erik Scavenius var en kontroversiel statsminister, der af mange blev opfattet som alt for tyskvenlig. Hans ja til at lede samarbejdet med tyskerne vakte også  gamle konflikter med hans kone til live. Konflikten blev sat på spidsen, da han forelskede sig i en 27 år yngre korsetsyerske.  

Birgithe Kosovic er halvt dansk og halvt serbisk. Hun fik sit gennembrud med romanen “Det dobbelte land”, som vandt Weekendavisens Litteraturpris i 2010, DR’s Romanpris i 2011 og Danske Banks Litteraturpris i 2011.  Hun modtog i 2012 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

 

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?