Svensk bassist giver solokoncert

Mandag 8. november får Hollænderhallens Bibliotek besøg af den svenske kontrabassist Jesper Nordberg.

Jesper Nordberg – på besøg i Hollænderhallens Bibliotek

JAZZ: Mandag 8. november kl. 16 bydes på en spændende og anderledes solokoncert af 40 minutters varighed i Hollænderhallens Bibliotek. Det er den svenske jazzbassist Jesper Nordberg, der kommer på besøg.

Koncerten er gratis og bliver holdt i åbningstiden, der vil derfor potentielt set både være almindelige bibliotekslånere og børn, som leger lige ved siden af under koncerten – det er fint, mener Jesper, da projektet også har et demokratisk element: Jazz skal nemlig være for alle.

Spændende oplevelse

Jesper fortæller om koncerten:

“Koncerten hedder “Jesper Nordberg Solo – hvordan lyder Dragør?” Det er en multimediaforestilling bestående af kontrabas og et film-collage af YouTube-klip af Dragør. Jeg vil prøve på at kombinere det lokale med det internationale ved at prøve at lære Dragør at kende hjemmefra. Gennem min fortolkning af Dragør som by, som jeg jo gør udefra mine egne forudsætninger, får publikum både en oplevelse fra en anden kontekst, på samme tid som forestillingen er funderet i deres lokale virkelighed – et møde, som jeg tror har en stor potentiale, og det bliver forhåbentligt en spændende oplevelse for publikum.”

Folkemusik fra Balkan

Jesper Nordberg er en ung kontrabassist, med base i Malmø og København, hvor han studerer på Rytmisk Musikkonservatorium. Han har spillet med en række fremtrædende jazzmusikere, som f.eks. Jesper Zeuthen, Tomasz Dabrowski og Michala Østergaard Nielsen.

Med en stor tone og karakteristisk følsomhed for rytmiske forandringer og forvrængninger har han etableret sig som en egen stemme på jazzscenerne i både København og Malmø. Han har et stort interesse for folkemusik fra Balkan og har samarbejdet med musiker fra Kroatien, Serbien, Bosnien, Makedonien og Rumænien.

Seneste artikler

 

Fik du læst?