Flot pris til Sundby Sejlforening

Amager Øst Lokaludvalg har netop uddelt årets frivillighedspris til Sundby Sejlforening. Med et beløb på 25.000 kroner fulgte for første gang også en fysisk pris i glas med vinderens navn på.

Sundby Sejlforening – årets frivillighedspris

 

Af Lene Dam Jørgensen

 

For tiende år i træk skulle Amager Øst Lokaludvalg uddele årets frivillighedspris til en forening, der har gjort sig bemærket ved sit frivillige arbejde. Vinderen af årets frivillighedspris blev Sundby Sejlforening.

Sundby Sejlforening har i snart 100 år gjort det muligt for bydelens borgere at dyrke sejlsport. Foreningen er en af Danmarks største, og det er lykkedes at fastholde et stort frivilligt engagement og en rummelighed. Det er billigt for unge at være medlem af Sundby Sejlforening, og der er omkring 30 instruktører, der alle er frivillige. Medlemmer, der ingen forudsætninger eller sejlbåd har, kan lære både praktisk og teoretisk navigation og sejlads.

Nomineret fra flere sider

Foreningen blev indstillet fra flere sider og argumentet for, at Sundby Sejlforening skulle være årets vinder er, at de frivillige spiller en afgørende rolle blandt andet i forbindelse med bestyrelsesarbejde, og når stævner skal afvikles. Sundby Sejlforening er centrum for flere konkurrencer, hvor frivillige er med til at skabe rammerne for stævner af høj klasse, som giver oplevelser til resten af bydelen

”Uden alle de frivilliges uegennyttige arbejde ville Sundby Sejlforening ikke være den perle, som de mange, også ikke medlemmer, synes den er,” som det bliver formuleret i indstillingen fra Bjørka Schandorff.

Et stort frivilligt arbejde

Amager Øst Lokaludvalg vurderer, at Sundby Sejlforening spiller en vigtig rolle i lokalsamfundet, og at det ikke mindst skyldes et stort frivilligt arbejde fra medlemmerne. Arbejdet med sejlerskolen og de unge var en af de faktorer, der spillede ind, da Sundby Sejlforening blev årets vinder af frivillighedsprisen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Sundby Sejlforening – udfører et stort og godt arbejde.

”Vi har i Amager Øst en fantastisk adgang til vandet, og derfor vil vi gerne i år anerkende en af de store foreninger, der er med til at give bydelens borgere oplevelser ved og på vandet. Takket være frivilligt arbejde er det muligt at drive en sejlforening, hvor der er plads både unge og ældre. Det vil vi gerne anerkende, for det er det frivillige arbejde, der er med til at sikre sammenhængskraften og mangfoldigheden i vores bydel, ” siger Randi Sørensen fra Lokaludvalg Amager Øst, der er initiativtager til prisen.

 En glasskulptur

Sidste år besluttede Lokaludvalg Amager Øst, at der også skulle gives en fysisk pris med ”kunstnerisk blivende værdi, som fortolker Amager og frivillighed” til vinderen af årets frivillighedspris, og at der skulle være en konkurrence. Den gruppe, der står bag den årlige uddeling af frivillighedsprisen, valgte at lade kunstner og kunsthåndværker, Pia Mortensen, som er indehaver af butikken Glad Sol i Holmbladsgade 23 lave en glasmosaik til vinderen.

Kæmpe arbejde

”De frivillige gør en kæmpe indsats, og uden dem vil idrætten, kulturen og store dele af det sociale arbejde slet ikke kunne fungere. De frivillige kan simpelthen ikke undværes og derfor er jeg også glad for, at vi her i Amager Øst nu har vores helt egen statuette som et varigt minde om prisen og det skulderklap, den er, ” siger Randi Sørensen.

Sundby Sejlforening er den første forening, der både modtager en fysisk pris i form af en statuette og frivillighedsprisen på 25.000 kroner.

 

 

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?