Ryttere skal have nyt personligt ridekort fra 1. februar

Tirsdag 1. februar kommer der ny ridekortsordning, der blandt andet kommer til at gælde for ryttere i Kongelunden og Kalvebod Fælled. Børn og unge under 15 år skal ikke betale for det, men alle ryttere skal have et personligt ridekort, som de skal kunne fremvise for Naturstyrelsens personale.

Ny ridekortsordning fra 1. februar.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Naturstyrelsen gør ordningen med ridekort lettere fra tirsdag 1. februar. Det gælder blandt andet for ryttere i Kongelunden og Kalvebod Fælled. Det bliver gratis for børn og unge under 15 år. Det er dog vigtigt at sætte sig ind i de regler, der er, når der rides i naturen påpeger Naturstyrelsen. Voksne ryttere, der er omkring de unge, opfordres til at lære fra sig, så naturen ikke lider overlast, og at tage hensyn til andre brugere i de meget benyttede naturområder.

Skal have personligt ridekort

Den nye ordning får især betydning for galopryttere og ryttere, som rider på rideskoler. Alle ryttere, uanset om de rider på deres egen hest eller en andens hest, skal i fremtiden sørge for at købe deres eget personlige ridekort, inden de sætter sig op på en hest.

Ridekortet købes på Naturstyrelsens hjemmeside: nst.dk/ridekortRidekortet skal altid medbringes og kunne fremvises for Naturstyrelsens personale sammen med ID – eventuelt på smartphone.

Om at ride i naturen

Med det personlige ridekort er der også vigtig information om, hvordan rytterne skal opføre sig, når de ridder i disse naturområder, der benyttes ofte. Regler for ridning findes også på Naturstyrelsens hjemmeside: Naturstyrelsen.dk/hst-ridning.

Med den nye ridekortsordning ønsker Naturstyrelsen også at gøre det gratis at ride for børn og unge under 15 år og samtidig at forbedre muligheden for at kontrollere, at øvrige ryttere rider med ridekort.

Ridekortsordningen sikrer direkte information om rideregler til rytterne. Indtægten fra ridekortordningen vil ifølge Naturstyrelsen gå til “at opretholde en tilfredsstillende standard på ridestierne”.

Seneste artikler

 

Fik du læst?