Rideskole: Ridekortet kommer til at koste

Det nye ridekort skulle indføres 1. februar og Amagernyt.dk har besøgt CPH Ride på Tømmerupvej for at høre, hvad ridekortet vil betyde for rideskolen. Ridekortet bliver nu først indført 1. marts, men kommer alligevel til at koste rideskolerne.

Lenna Heinrich – CPH Ride på Tømmerupvej. (Foto: Lene Dam Jørgensen)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Amagernyt.dk har tidligere skrevet om, at ryttere skulle have et personligt ridekort fra tirsdag 1. februar.Amagernyt.dk besøgte derfor Lenna Heinrich, der er ejer og stifter af rideskolen CPH Ride på Tømmerupvej 261 (tidligere kendt som Amager Ridetur) for at høre, hvad det nye ridekort ville komme til at betyde, og hvilke konsekvenserne det ville få.

Ridekortet udsættes

Lenna fortæller til Amagernyt.dk, at ridekortet faktisk er blevet udsat en måned til 1. marts og siger:

”Vi samlede de andre, der ville være kommet til at blive berørt af det nye ridekort. Vi sendte så en mail til Skov- og Naturstyrelsen og skrev, hvad det ville komme til at betyde for os, hvis denne regel blev til noget. Så holdt de et møde med os, hvor de ville høre mere om, hvordan vores business kørte i forhold til, hvad det ville gøre for kortet. I fredags sendte Skov- og Naturstyrelsen så en mail ud, hvor der stod, at det godt nok ville stige, men at det var os på stedet, der købte til hest. ”

Fortløbende stigning

I år kommer det til at stige med 350 kroner pr. hest til talt 1.200 kroner. Næste år stiger det så til 1.700 kr. og der ventes yderligere stigninger i de kommende år.

”I 2024 skal jeg betale så betale 1.700 kroner pr. hest. Det er mange penge og er en meget stor udgiftspost at have udover alle de andre udgifter, som rideskolen har,” siger Lenna.

Glæde over kompromis

Lenna er imidlertid rigtig glad for er at Skov- og Naturstyrelsen lyttede, og at det endte med et kompromis. Det er bedre end den oprindelige beslutning, hvor alle på rideskolen skulle betale 65 kroner for at komme en eller to timer i skoven.

”Jeg har rigtig mange udlændinge, og de har ikke bare nogen App eller Mobilepay, der ville kunne gå ind og betale for det. Så hvis jeg så skulle stå  – udover at få alle folk op på hesten –  også at hjælpe med at betale, ville det tage ekstra lang tid. Jeg er derfor rigtig glad for, at Skov- og Naturstyrelsen ville høre på, hvad vi havde at sige, og ikke bare slog os hen, og sagde, at de havde bestemt, at sådan skal det være,” siger Lenna.

Børn skal ikke betale

Skov- og Naturstyrelsens beslutning om, at børn og unge på 15 eller derunder ikke skal betale, kan Lenna ikke se er hensigtsmæssigt. Rytterne bruger hesten lige meget og stierne lige meget, uanset om de er 15 år eller yngre eller er 16 år og opefter. Der burde ikke være forskel på prisen.

Hvad med cykelrytterne?

“Det ville måske have kostet os rigtig mange penge, hvis Skov- og Naturstyrelsen ikke havde lavet om på det. Fordi folk enten ville sige, at så kommer vi ikke og rider, fordi det er blevet for dyrt eller også, at jeg skulle trække noget fra i min pris for, så det gik hen og blev det samme beløb, som de skulle betale, men jeg ville ikke få noget ud af de 65 kroner,” siger Lenna og fortsætter:

”Jeg ved, at Amager Ridestier lige nu i øjeblikket kører meget i, hvad vi får ud af de penge, vi betaler, fordi cykelryttere jo ikke betaler noget. De bruger også skoven rigtig meget, og det er jo også sådan, at hver gang der sker et eller andet, så må vi ikke ride der, og så må vi ikke ride der, selvom vi er de eneste, der betaler for at bruge skoven. Jeg synes ikke altid, at der bliver kigget på, hvad vores muligheder er. ”

Prisstigninger på vej

Det er meget rart lige at kunne trække vejret igen siger Lenna, men hun tror, at hendes priser kommer til at stige en smule på grund af stigningerne, for de penge skal tjenes hjem, men tilføjer samtidig, at folk må kunne forstå, at det koster. Det kan godt løbe rundt, men det er alligevel en stor stigning, der skal tjenes ind pr. hest.

Siden 2015

CPH Ride (under navnet Amager Ridetur og Terapi) har eksisteret siden 2015 og har siden starten haft fokus på at levere kvalitetsrideture for mindre grupper og alle niveauer samt en-til-en rideterapi for både børn og voksne. CPH Ride har udelukkende islandske heste og har 20 heste. Hun vil gerne udvide for at give islænderne mere plads, når økonomien er til det.

Terapi og undervisning

Lenna startede med rideterapi. Hun har altid arbejdet på en døgninstitutioner, hvor hun har brugt heste. Hun tog beslutningen om at uddanne sig til rideterapeut, og på et tidspunkt valgte hun så at springe ud i det. Hun lavede så en blanding af terapi og undervisning. Det har så udviklet sig til nogle ridehold. Så tænkte hun, at turister også kom hertil og udvidede hun det endnu engang.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?