Kom og hils på politiet i Dragør

Borgmester og politidirektør er på plads, når Københavns Politi lørdag 26. februar inviterer til et arrangement i Badstuevælen i Dragør.

Politidirektør Anne Tønnes – i Dragør på lørdag. (Foto: Morten Larsen)

Alle borgere er velkomne til at komme forbi på lørdag 26. februar i Badstuevælen i Dragør og få en snak med politidirektør Anne Tønnes og de lokale betjente i Dragør, der vil sætte en pavillon op på pladsen mellem kl. 11 og 13.30. Også borgmester i Dragør Kenneth Gøtterup, vil deltage.

Og der er mange gode spørgsmål: Hvordan arbejder politiet i Dragør og hvilke problematikker fylder? Hvem er din lokale betjent i området? Og hvordan kan du bruge ham eller hende?

Lav kriminalitet

”Selvom kriminaliteten er meget lav i Dragør, er jeg rigtig glad for, at politiet viser, at de er her i vores nærhed. For mig er det uhyre vigtigt, at borgerne kan føle sig trygge, og at der kan tages hånd om eventuelle bekymringer,” siger borgmester Kenneth Gøtterup og fortsætter: ”Vi kan gøre meget selv med for eksempel god nabohjælp, men vi kan ikke undvære det nære politi. Derfor håber jeg, at børn, unge og voksne vil lægge vejen forbi arrangementet i Badstuevælen.”

Patruljevognen er med

Københavns Politi tager en patruljevogn med, som både børn og voksne kan få lov at kigge nærmere på. Der vil også være mulighed for at hilse på en politihest og få en kop kaffe og et stykke citronmåne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Så er der mulighed for at få en god snak med politiet i Dragør. (Arkivfoto)

”Vi er til for borgerne, og derfor glæder jeg mig over, at vi igen kan komme ud og snakke med Dragør-borgerne om, hvad der optager dem i deres område. Jeg håber, at mange – store som små – vil komme forbi til en hyggelig dag,” siger politidirektør Anne Tønnes.

Lokale betjente

Ved arrangementet kan man også hilse på de lokale betjente i Dragør. Og som en del af arrangementet sættes også fokus på indbrudsforebyggelse og politiet kommer med gode råd til, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for indbrud i hjemmet.

“I Københavns Politikreds har vi gennem de seneste ti år set et markant fald i antallet af indbrud. Tendensen er fortsat de seneste år og er eskaleret efter, covid-19 ramte, hvilket formentlig især skyldes, at mange borgere har været mere hjemme. En anden af de faktorer, som har påvirket de seneste års udvikling, er politiets fokuserede indsats mod serieindbrudstyve og hælercentraler. Det har bl.a. betydet, at flere mistænkte serieforbrydere og omrejsende kriminelle grupperinger er fundet og anholdt”, fortæller Anne Tønnes.

Ingen indbrud

I Dragør er udviklingen kulmineret i juledagene og begyndelsen af 2022. I juleferien – som ellers traditionelt er højsæson for indbrudstyve – var der således ingen anmeldelser om indbrud i private hjem i Dragør. Det samme gjorde sig gældende i begyndelsen af 2022.

”Det er naturligvis meget glædeligt, at færre borgere i Dragør – ja, faktisk ingen i juledagene og begyndelsen af 2022 – bliver udsat for den grænseoverskridende oplevelse det er at have indbrud derhjemme. Vi hviler dog ikke på laurbærrene, men arbejder videre for at holde fast i den gode udvikling,” siger Anne Tønnes.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?