Tårnby klar til ukrainske flygtninge

Tårnby Kommune stiller det gamle pilothotel i Kastruplundgade og Birkegården til rådighed for ukrainske migranter og asylansøgere, hvis det bliver nødvendigt.

En dansk bus fra Bornholm er netop ankommet til den dansk tyske grænse med en busfuld flygtninge, der nu skal indkvarteres i Jylland.

 

Op mod 20.000 migranter og asylansøgere fra Ukraine forventes snart at komme til Danmark. Udlændingestyrelsen og Kommunernes Landsforening har bedt kommunerne om at hjælpe med at finde steder, hvor de kan opholde sig. I Tårnby har Økonomiudvalget besluttet at stille det gamle pilothotel i Kastruplundgade 13 og Birkegården til rådighed, hvis det bliver nødvendigt.

”Vi er alle meget påvirkede af krigen i Ukraine, og naturligvis skal Tårnby træde til og tilbyde sin hjælp i sådan en situation. Jeg er overbevist om, at Tårnbys borgere vil tage godt imod de flygtninge, der måtte komme, ” siger borgmester Allan S. Andersen.

Værelser og sengepladser

Hotellet i Kastruplundgade har 23 værelser og i alt 51 sengepladser. Birkegården har 11 værelser. De har hidtil været brugt som isolationsboliger til Covid-smittede, men er øjeblikket tomme.

Sundhedsministeriet har oplyst, at Tårnby Kommune fra 1. april ikke længere er forpligtede til at bruge boligerne til isolation.

Kastruplundgade 13 og Birkegården i Tømmerup stilles rådighed for Udlændingestyrelsen, hvis det bliver nødvendigt med midlertidig indkvartering.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?