Dans og rytmik for børn

Børneboblen i Bremensgade opretter nye hold i Dans og rytmik for børn fra et til seks år. Første gang er torsdag 17. marts fra kl. 10 til 17  – alt afhængigt af børnenes alder.

Der er dans og rytmik for børn i Børneboblen i Bremensgade.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Børneboblen i Bremensgade 3 starter torsdag 17. marts fra kl. 10 til 17 et nyt forløb med dans og rytmik for børn fra et til seks år.

Dans og rytmikholdene er opdelt i tre hold, der er tilpasset børnenes alder. Det er tumlerytmik for børn fra et til to år sammen med deres forældre, kattelist for børn fra to til tre år sammen med deres forældre og endelig løvespring for børn fra fire til fem år, men på det hold er forældrene ikke med.

På nye måder

Rytmik handler om at tumle, danse, synge og lege sammen. Kroppen bruges på forskellige måder. Børnene får opbygget en god kropsbevidsthed. Der laves sjove og kreative øvelser, som træner motorik, rumopfattelse og samarbejdsevne og styrker barnets sociale- og følelsesmæssige udvikling. Der bliver også leget med stemmen og sproget igennem sanglege og remser.

Fællesskab

Rytmik og dans bygger på et fællesskab.  Der leges sammen og hvert barn deltager på det niveau, som det har rent motorisk.

Undervisningens formål er at stimulere barnets sansemotoriske udvikling, danseglæde og musikalitet og vække barnets nysgerrighed, interesse og kreativitet.

Tumlerytmik

Torsdag 17. marts kl. 10 og 15 er der nye hold med dans og rytmik for børn fra et til to år. Der bliver legetmed rytmik og øvet i at bruge kroppen ved at tumle, danse og synge. Der bruges forskellige rekvisitter, der sætter gang i fantasien. Med fagtesange, remser og spil på instrumenter stimuleres barnets musikalitet og både grov- og finmotorik styrkes.

De voksne bliver inviteret ind i børnenes univers, og børnene spejler sig i de voksnes bevægelser.

Kattelist

Torsdag 17. marts kl. 15.50 begynder det nye hold for børn fra to til tre år. Forældrene er med på dette hold.

På dette hold kan barnet slå sig løs og opdage sin egen kreativitet. Der bruges barnets umiddelbare glæde ved dans og bevægelse til at stimulere både grov- og finmotorik. For at stimulere børnenes fantasi bruges der rekvisitter. Meningen er, at der skal være fart over feltet, men også at der skal være tid til at koncentrere og fordybe sig.

 Løvespring

Torsdag 17. marts kl. 16.20 er der et nyt hold for børn fra fire til fem år. Denne gang er forældrene ikke med, men de må godt komme med ind første og sidste gang.

Der er her større udfordringer til barnets motorik og samarbejdsevne. Leg og danseglæde er dog stadig i højsædet. Børnene er med til at skabe indholdet og finde deres egne bevægelser gennem improvisation med og uden rekvisitter. Energiniveauet er højt og der er fart over feltet, men der er også øvelser med mere eftertænksomhed og koncentration.

Det praktiske

Der er dans og rytmik i 40 minutter og det koster 475 kroner for fire gange. Det er tilladt selv at have mad eller drikke med til sit barn og nyde det i Børneboblens café. Caféen har også et stort udvalg af både mad og drikke til rimelige priser.

Børnene skal have tøj på, som de har let ved at bevæge sig i og have bare fødder eller sko med skridsikre såler.

Det er ikke muligt at have barnevogne med inde i selve butikken, men de kan stilles langs butikkens vinduer og eventuelt låses fast.

Erfaren underviser

Dansepædagog Kirstine Jensen underviser holdene. Hun er vokset op med folkedans og -musik, har danset hele sit liv og har undervist både børn, unge og voksne på alle niveauer igennem de sidste ti år.

 

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?