Idrætten blev hædret i Tårnby

Der blev forleden holdt prisfest for idrætslivet på Tårnby Rådhus efter længere udsættelse på grund af Corona.

Glade og dygtige idrætsfolk fra Tårnby flankerer borgmester Allan S. Andersen.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Forleden blev der holdt prisfest for idrætslivet på Tårnby Rådhus. Coronaen havde sat en stopper for den oprindelige fejring, men nu kunne den endelig gennemføres. Det var således sidste års præmier, der blev uddelt.

Prisfesten startede med at, at Tårnby Musikskoles elever, der blev ledet af Trygve Dreijer, spillede. Derefter bød borgmester Allan S. Andersen velkommen, og i sin tale understregede han, at idrætslivet i dag i højere grad end tidligere har fokus på udsatte befolkningsgrupper:

Tårnby Kommunes Æresmedalje

”Vi ser stærke lokale kræfter gå ud i klubberne og skabe opmærksomhed om, hvor vigtigt det er at omfavne og inkludere alle slags mennesker i aktiviteterne. Det er en utrolig værdifuld indsats for udviklingen i vores samfund, og vi ser stærke lokale kræfter i klubberne, der tager imod disse omfavnelser. Tak for det”, sagde borgmester Allan S. Andersen.

Allan S. Andersen uddelte aftenens første pris, nemlig Tårnby Kommunes Æresmedalje for Idræt, der gik til KG 66 fra Kastrup Gymnastikforening. Sidste år vandt KG 66 23 guldmedaljer, 14 sølvmedaljer og 15 bronzemedaljer, deltog ved VM, EM, De Nordeuropæiske Mesterskaber, De Nordiske Mesterskaber og De Danske Mesterskaber.

Historisk rekord

Seniorholdet, som spænder fra alderen 17 til 33 år, har vundet det danske mesterskab 11 gange i træk, og det er rekord i gymnastikkens historie. Juniorholdet befinder sig ligesom seniorholdet på højeste niveau i Danmark inden for idrætsgymnastik, og har vundet det danske mesterskab fem år i streg.

”Som I kan høre, har vi i KG 66 et hold, som har slået flere rekorder i dansk gymnastikhistorie, alt dette på trods af to svære år i 2020 og 2021 på grund af corona-pandemien, som vanskeliggjorde den daglige træning på redskaber og afholdelsen af konkurrencer, ” understregede borgmesteren inden han ønskede de stolte gymnaster tillykke og overrakte dem medalje og blomster.

 Årets Idrætsleder

Derefter blev” Årets Idrætsleder 2021” kåret, og præmien blev overrakt af Klaus Bach, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget. Han holdt en meget personlig tale til prismodtageren, Gert Andersen fra Tårnby Curling Club, og fortalte om Gerts imponerende indsats som frivillig og hans store engagement:

”Jeg har ladet mig fortælle, at Gerts engagement i curlingklubben har ført til, at han har løbet en smule om hjørner med vores hospitalsvæsen: Da du på et tidspunkt var indlagt på hospitalet, bad du om lov til at gå udenfor for at ryge. Da personalet gav lov, gik du dog ud til din bil, kørte ud til curlingklubben, hvor du kørte ismaskinen over banerne for at gøre dem klar til det store internationale stævne, som foregik i de dage, ” fortalte Klaus Bach blandt andet.

OL-håbet

Sidste pris var ”Årets Fund”. Camille Bach fra KG 66 blev modtager af denne præmie. Formand for Kastrup Tårnby Idrætssammenslutning, Jørgen Jørgensen, holdt talen til hende og overrakte også præmien.

”Da Camille startede i KG66, var hun blot 5 år gammel, og der var fra start af ingen tvivl om, hvilken vej Camille ville – det var fremad. Det varede heller ikke længe, før klubben fik øjnene op for dit talent. For Camille, du har jo opnået unikke placeringer i stort set alt, hvad du har deltaget i, ” fortalte Jørgen Jørgensen og fortsatte:

Helt unikke resultater

”Her fra Kastrup-Tårnby Idræts-sammenslutning synes vi, at det er utroligt flot, at du i så ung en alder allerede har opnået så unikke resultater. Din klub betegner dig som ambitiøs, seriøs og som dansk OL håb. Hverken de eller vi er et øjeblik i tvivl om, at det er dig, som fortjener prisen som Årets Fund 2021.”

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?