Kan du huske Klub 47?

Onsdag 11. maj i Kulturhuset Islands Brygge hyldes den legendariske Klub 47 – stedet, hvor der blev spillet hiphop. Hyldesten sker ved en samtaleaften med nogle af de personligheder, der slog sine folder på stedet. 

En aften i nostalgiens tegn om Klub 47

 

Af Lene Dam Jørgensen

I morgen onsdag 11. maj fra kl. 19 i Kulturhuset Islands Brygge på Islands Brygge 18 står det i nostalgiens tegn, når den legendariske Klub 47 genopleves og hyldes ved en samtaleaften. Publikum kommer til at opleve nogle af de personligheder, som slog sine folder på stedet dengang det eksisterede. Den legendariske hiphoppædagog Turbo Niels kan også opleves i løbet af aftenen gennem en række on-stage samtaler.

Musikerne fortæller

Peter Trier Aagaard “PTA” er vært og DJ Noize leverer aftenens Amager-inspirerede mix, mens blandt andre Per “Dee Pee” Pedersen fra Rockers By Choice, Nick Coldhands fra Den Gale Pose, Karen Mukupa og DJ Noize fortæller røverhistorier fra den legendariske Klub 47.

Klub 47 var et sted, hvor en stribe af danske rock- og popnavne slog deres folder, og ikke mindst det spirende hip hop-miljø tog fart fra klubben på Tycho Brahes Allé 37. Her kunne musikglade unge pleje deres interesse i øvelokaler og afholde koncerter. Stedet havde dog også en anden funktion. Stedet tilbød mennesker, der var kommet i uføre, et afvænningsophold og et enestående fællesskab.

Klubben lukkede, da de kommunale bevillinger stoppede i 2007, men i dag er der en 2,5 meter stor metalplade ved pladsen, der minder beboere og forbipasserende om Klub 47’s unikke placering i dansk musikhistorie.

Det praktiske

 Selve arrangementet er en del af Amargeton! som er en kulturhistorisk festival der hylder hiphopkulturen og Amagers bidrag til denne.

Det koster 100 kroner at deltage og billetter kan bestilles på Kulturhuset Islands Brygges hjemmeside.

Seneste artikler

 

Fik du læst?