Penge til idrætten på Amager

En række idrætsfaciliteter på blandt andet Amager vil modtage midler til renoveringer og opgraderinger fra klubhuspuljen.

Også hæderkronede B.1908 modtager støtte

 

Af Lene Dam Jørgensen

En række idrætsfaciliteter på Amager modtager midler til renoveringer og opgraderinger fra klubhuspuljen. Forleden indgik Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus en aftale om hvilke idræts- og kulturfaciliteter i København, der skulle modtage penge fra klubhuspuljen. Her blev i alt fem udvalgt på Amager.

16,8 millioner kroner bevilget

I alt blev der i Københavns Kommune afsat en pose penge på 16,8 millioner kroner. De skal blandt andet gå til større renoveringer af to badmintonhaller, et mobilt klubhus til en skateboardforening, samt opgraderinger og renoveringer af både fodbold – og roklubbers faciliteter.

Udover 12 idrætsforeninger har også tre spejderklubber fået penge til at opføre eller renovere deres klubhuse og faciliteter.

Forbedringer

På vegne af Kultur- og Fritidsudvalget glæder Kultur- og Fritidsborgmester Mia Nyegaard sig over forbedringerne af idræts- og fritidsfaciliteterne:

”Selvfølgelig skal vi styrke københavnernes, særligt børns og unges, muligheder for at dyrke sport og idræt og for at have et aktivt fritidsliv. Derfor gælder det os, at en stribe klubber og foreninger på tværs af byen nu kan se frem til bedre faciliteter. ”

Bevillinger på Amager

På Amager blev der afsat følgende bevillinger:

3.554.348 kr. til Badmintonklubben af 1937 på Amager, der skal bruges til at renovere rundbuehal, herunder tag, gulv, fundament og energioptimering.

818.483 kr. til Sundby Boldklub, der skal bruges til at renovere omklædningsrum, toiletter, radiatorer og terrasseudvidelse.

780.750 kr. til Ørestad IF til containerby i Ørestaden.

318.000 kr. til Spejderforeningen Robin Hood Trop DGS på Amager til indlæggelse af kloak samt udbygning af hytte med indendørs toilet.

200.000 kr. til Boldklubben 1908 på Amager til aktivering af klubhusets have.

Seneste artikler

 

Fik du læst?