Ny specialskole på Ørestad Boulevard

Partierne bag den nye budgetaftale i Københavns Kommune har i alt sikret 264 millioner kroner til byens børn med særlige behov. Aftalen glæder børne og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) fordi, det er er tiltrængt at gøre noget for det stigende antal elever med særlige behov.

Nu oprettes der en ny specialskole ved Ørestad Boulevard.

 

Budgetaftalen i Københavns kommune sikrer 180 millioner kroner til anlæg på specialområdet. Midlerne skal blandt gå til at etablere flere specialpladser på nuværende skoler. Men der bliver også sat penge af til at bygge en ny topmoderne specialskole ved Ørestad Boulevard. Skolen skal imødekomme alle de krav børn med psykiske og fysiske handicap stiller og rumme op til 120 pladser.

Er pavestolt

“Jeg er pavestolt over, at vi med budgetaftalen her har blik for de børn og unge, som har det allersværest. For mig at se, er det helt afgørende, at vi prioriterer specialområdet. Med aftalen her bygger vi nye institutioner, der skal være med til at indfri målet om at være København skal være danmarksmestre i børneliv – også på specialområdet. København er en by fuld af diversitet. Når vi vælger at bygge almene skoler, der vinder priser i arkitektkonkurrencer, skal vi selvfølgelig også bygge noget til de børn, der er tilknyttet specialområdet,” siger børne- og ungdomsborgmesteren.

120 specialskolepladser

I alt er der truffet beslutning om at afsætte 7,2 mio. kr. til planlægning af de 120 specialskolepladser samt KKFO og klubpladser på specialskolen ved Ørestad Boulevard.

Med budgetaftalen for 2023 har partierne også sat 70,1 millioner kroner af til at dække de store ekstraomkostninger, som især skolerne har til specialundervisning af elever med særlige behov.

Jacob Næsager

Børne- og ungdomsudvalget har allerede i år vedtaget besparelser for 32,6 mio. kr. for at dække det stigende forbrug af specialundervisning. Et merforbrug som især skyldes, at flere af de elever, der har særlige behov, i dag lider af ex. ADHD, autisme eller udviklingsvanskeligheder, som kræver dyrere støttetilbud end ex. elever med læse- eller sprogvanskeligheder.

Store ekstraudgifter

Med aftalen om at genoprette økonomien på specialområdet, har partierne sikret sig, at de besparelser kan rulles tilbage for de kommende år.

“Det er også afgørende, at vi har fået dækket de meget store ekstraudgifter til specialundervisning, så alle Københavns børn og deres lærere og pædagoger ikke skal udsættes for besparelser fordi flere børn har særlige behov,” siger børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager.