Populær dyrlægeklinik i nyt samarbejde

EJERSKIFTE: Dyreklinikken Amagerbrogade indgår nu i en landsdækkende sammenslutning af danske dyrlæger. Ejerskiftet åbner nye perspektiver for den faglige specialisering i behandlingen af familiedyr. Nuværende ejer fortsætter som klinikchef.

Dyrlæge Birgitte Larsen er en af i alt fire dyrlæger på Dyreklinikken Amagerbrogade.

 

Et ejerskifte hos Dyreklinikken Amagerbrogade i København åbner nye perspektiver for den faglige specialisering i behandlingen af familiedyr.

Dyreklinikken Amagerbrogade indgår nu i den hurtigvoksende, landsdækkende sammenslutning af danske dyrlæger, VetGruppen. Det sikrer nye muligheder i forhold til specialisering for både dyrlæger og veterinærsygeplejersker samt mulighed for at trække på ekspertisen hos op mod 500 dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der er en del af partnerskabet.

Landsdækkende

VetGruppen er en landsdækkende kæde med dyreklinikker og -hospitaler på Sjælland, Fyn og i Jylland. Med overtagelsen af Dyreklinikken Amagerbrogade er sammenslutningen på godt tre år vokset til 46 klinikker og hospitaler, og flere er på vej.

»Med aftalen er klinikken fremtidssikret. Som en del af VetGruppen er vi ikke så sårbare, hvis vi bliver ramt af uforudsete hændelser, og vi bliver en del af et meget stærkt fagligt netværk,« siger den nu forhenværende ejer, dyrlæge Anni Lollike, der fortsætter som klinikleder.

Krav om specialisering

Anni Lollike ejede indtil ejerskiftet Dyreklinikken Amagerbrogade, hvor personalet består af fire dyrlæger. To tager sig af de medicinske behandlinger, mens to er specialiseret inden for kirurgi. En er ved at specialisere sig yderligere til tanddyrlæge, da klinikken har mange tandbehandlinger.

Klinikken rummer også tre veterinærsygeplejersker, hvor to er på barsel, to elever, en receptionist og fem studentermedhjælpere.

Hunde og katte

Dyreklinikken Amagerbrogade koncentrerer sig i dag om familiedyr, primært hunde og katte, men også gnavere. Fugle og krybdyr henvises for det meste til andre klinikker, der er mere specialiserede.

I det hele taget forventer kunderne en endnu mere specifik viden om de enkelte dyrearter.

Nærhed og tryghed

»Vi er en moderne smådyrsklinik med fokus på empati, nærhed og tryghed, og hvor det faglige niveau er højt. Det ændrer sig ikke, og det eneste, klienter og patienter vil mærke til det nye ejerskifte er, at det faglige niveau bliver løftet yderligere,« siger Anni Lollike.

Fordelene ved ejerskiftet er mange, Anni Lollike fremhæver især hjælp til det kommende generationsskifte og aflastning af administrative opgaver som regnskab og lønkørsel. Ejerskiftet skaber også et endnu bedre samarbejde på tværs af klinikker om eksempelvis kurser.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Dyrlæge Hanne Rauff Dahl​ har været fastansat på Dyreklinikken Amagerbrogade siden 2015.

»Udviklingen i den veterinære branche kræver mere og mere specialisering, og som dyrlæge i dag kan man ikke vide det hele om alt. Som en del af VetGruppen får vi adgang til et netværk af dygtige kolleger, og vi får selv bedre adgang til kurser og efteruddannelse. Fagligheden bliver løftet yderligere til gavn for både patienter og klienter,« siger hun.

Anni Lollike fremhæver også stordriftsfordele ved indkøb af dyrt udstyr, som for eksempel udstyr til tandrøntgen, hvor flere klinikker kan gå sammen og få et bedre tilbud.

Dyreklinikken Amagerbrogade vil fortsat henvise til AniCura Københavns Dyrehospital eller Valby Dyrehospital, der begge har døgnåbent, ved akutte henvendelser uden for normal åbningstid.

Nærhed, tryghed og høj faglighed

Dyrlæge Rasmus Lennart Hansen, stifter og medejer af VetGruppen, er glad for at få Dyreklinikken Amagerbrogade med i sammenslutningen.

»Det er en veldrevet og moderne dyreklinik, og når vi siger nærhed i vores værdisæt, skal vi også ligge nært. Vi tolker nærhed både som omsorg, men også at vi er repræsenteret overalt i Danmark. Samtidig vil vi kombinere nærhed og tryghed med høj faglighed, så vi hele tiden kan matche udviklingen i branchen og de krav til kompetencer, som ejerne af familiedyr stiller i dag,« siger Rasmus Lennart Hansen.

Salg af foder

Dyreklinikken Amagerbrogade fortsætter i VetGruppens regi under samme navn med samme personale og koncept på Amagerbrogade 174. Salg af foder og plejeartikler fortsætter også som før ejerskiftet.

Klinikken rummer moderne faciliteter og tilbyder blandt andet almen kirurgi, tandbehandlinger inklusiv tandrøntgen, laboratorieundersøgelser og røntgenundersøgelser.

Seneste artikler

 

Fik du læst?