Urimelig behandling af præst

DEBAT: Jeg har fulgt sagen om den afskedigede sognepræst Ellen Margrethe Gylling her på onlineavisen, i Kristeligt Dagblad, på Facebook og via artikler, og den forekommer mig så helt igennem ubegribelig og urimelig, skriver Hanne Danskov Villadsen i dette læserbrev:

Sognepræst Ellen Margrethe Gylling.

Ellen og jeg mødtes første gang i 1980, og jeg har i de godt 40 år kendt Ellen som et elskeligt, engageret og sprudlende menneske, som har brændt for sin gerning såvel i sin tid som gadepræst som i sin tid som sogne- og indvandrerpræst ved Nathanels Kirke.
Jeg er overbevist om, at Ellen – som et medlem af menighedsrådet anfører – netop er garant for et godt og sobert arbejdsmiljø i kraft af sin empati, sit rummelige væsen og sit ønske om at bygge bro mennesker imellem.

Kunne der være andre årsager til det skrantende arbejdsmiljø i menighedsrådet, som Ellen netop også har givet udtryk for at være trist over i de senere år? Et arbejdsmiljø, som, jeg har læst et andet sted på Facebook, der netop blev rettet op på i 2020. Kirken fik ovenikøbet en grøn Smiley fra Arbejdstilsynet, takket være Ellen blandt andre.

Det er derfor chokerende og meget nedslående at læse, hvad Ellen har været udsat for, og opleve, hvad det gør ved et menneske at blive ekskluderet og dermed offer for spekulation efter lang og tro tjeneste – uden en plausibel grund. Så meget for næstekærligheden.

Jeg håber, at retfærdigheden vil ske fyldest, og at Ellens navn vil få den oprejsning, hun fortjener.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?