Køb julegaver med god samvittighed på Kofoeds Skole

Onsdag 7. december er der julemarked på Kofoeds Skole. Det sociale tilbud slår dørene op til en hyggelig dag med julestemning på hele skolen. 

I 2021 måtte Julemarkedet gennemføres med mundbind og corona-restriktioner. I år glæder medarbejdere og elever sig til at kunne se hinandens og kundernes julesmil. (Foto: Hasse Borg Søegren)

 

Gå på julegavejagt i de socialøkonomiske butikker. Find unikke produkter i skolens værksteder. Varm dig med et glas æble-glögg i skolens haver og nyd musik og mad i Café Himmelblå på tredje sal.

Sådan lyder invitation fra Kofoeds Skole i Nyrnberggade, der holder det traditionelle julemarked onsdag 7. december fra kl. 13 til 18.

En særlig tid

Julen er en særlig tid på det sociale tilbud Kofoeds Skole. Ikke mindst på grund af skolens egne traditioner. For i starten af december afholder det sociale tilbud deres traditionsrige julemarked.

På Kofoeds Skole kommer årligt omkring 3600 “elever” – mennesker med forskellige udfordringer der gør, at de – for øjeblikket – ikke har mulighed for at deltage i samfundet på samme vilkår som de fleste. På skolen indgår de i uddannelses- og arbejdsfællesskaber, hvor de arbejder med at forbedre deres livssituation. Det handler både om at lære nye kompetencer, eller deltage i sociale fællesskaber – men også i høj grad at genopbygge selvtillid. Her spiller Julemarkedet en vigtig rolle.

Vigtig begivenhed

“Julemarkedet er en vigtig begivenhed på Kofoeds Skole,” fortæller Kirsten Kaas, der koordinerer de mange aktiviteter på tværs af skolen.

”Salget af varer bidrager selvfølgelig positivt til vores økonomi, men det har også en stor værdi rent pædagogisk, at skolens elever kan få lov at vise deres ‘arbejdsplads’ frem og se de ting, de selv producerer på værkstederne og i undervisningen, blive solgt til glade og tilfredse kunder. Så ud over, at man kan få ordnet julegaveindkøbene, så har man også givet et skulderklap til en der har brug for det. Og dét er da i julens ånd,” siger hun.

Masser af hygge 

Det er første gang siden 2019, at julemarkedet kan afholdes “som det plejer”. I 2020 var det aflyst på grund af corona og i 2021 måtte det afvikles med restriktioner, mundbind og dørvagter.

Men i år er der lagt op til en julefest som i de gode, gamle dage. Der er aktiviteter på hele matriklen, når værksteder, butikker og atelierer holder åbent hus. Flere af skolens musikgrupper skal optræde og der vil være åbent i skolens galleri, hvor man kan købe originale værker af Claus Schmidt – der for øjeblikket udstiller på skolen.

Skolens kantine – Café Himmelblå på tredje sal – serverer julemiddag og i det sociale madhus og haverne vil der være suppe og lun æble-glögg.

Juleshopping med god samvittighed

I de socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade 1 er der rig mulighed for at finde årets julegaver, eller en kuriositet til gavelegen til årets julefrokost. Og man kan shoppe amok med god samvittighed.

Varerne i den store tøjbutik, i møbelafdelingen og i cykelhandleren er genbrug af høj kvalitet. Produkterne fra skolens værksteder er produceret af genbrugsmaterialer og egne råvarer.

Al overskud fra julemarkedet går til Kofoeds Skoles arbejde med socialt udsatte mennesker i Danmark.

Seneste artikler

 

Fik du læst?