Hyæne Film holdt flot gallapremiere på “Krysantemum”

Stort bifald til den danske spillefilm “Krysantemum” efter gallapremieren i København i aftes

Holdet bag Hyæne Films nye dansk film på scenen i Imperial.

Det ligner en ny, stor succes til det Amager-baserede  filmselskab “Hyæne Film”, der i aftes holdt stor gallapremiere på selskabets nye, danske spillefilm, “Krysantemum” i Imperial i København.

Filmen er skrevet og instrueret af spillefilmsdebutanten Christian Bengtson, og er optaget i Thisted, hvor han selv kommer fra.

Et familiedrama

“Krysantemum” er et familiedrama om den unge mand Anders, der driver ulovligt salg af fyrværkeri i sin fritid. Han har ikke talt med sin far, Thomas, i årevis på grund af en familietragedie, der rev dem fra hinanden, men nu er de tvunget til en genforening, hvis fødegården skal reddes.

Bifald og klapsalver

I aftes var der bifald og klapsalver efter den nye film, hvor man i rollerne bl. a. ser Morten Hee Andersen, Henrik Birch og Karen Lise Mynster. Fra prisvindende Hyæne Film deltog bl.a. filmens producent Daniel Mühlendorph og mediemanden Flemming Falk Hansen, tidligere indehaver af Amager Bladet, nu Amager Liv. I dag er han udgiver af netavisen Amagernyt.dk.

Filmselskabets forrige danske film, “Hvor kragerne vender” blev en stormende succes, og filmen hentede hele tre Robert-priser, bl. a. som “Årets danske spillefilm”.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?