Jul i Amager Centret til fordel for ukrainske flygtninge

Frem til lillejuleaften fredag 23. december kan besøgende i Amager Centret støtte juleindsamlingen til ukrainske flygtningefamilier, købe juletræer, komme på julemarked, deltage i aktiviteter m.v. Fredag 16. december bydes på spændende koncert.

Amager Centret er pyntet op til jul

 

Af Lene Dam Jørgensen

Alle besøgende i Amager Centret i Reberbanegade kan frem til lillejuleaften fredag 23. december plukke et gavemærke fra ønsketræet ved Neye i stueetagen og være med til at støtte juleindsamlingen. Den går i år til de ukrainske flygtningefamilier på Amager, så de får mulighed for at få en hyggelig jul i Danmark. For de ukrainske flygtningefamilier bliver julen nemlig ikke, som den plejer, og det kan være svært for dem at få råd til at købe julegaver i år.

Julemarked og juleværksted

I samme periode er der julemarked i gårdhaven. Julemarkedet består af en nissehytte med mekaniske nisser, oplæsning af julemanden, juletræssalg og masser af hyggelig julebelysning. Spisestederne i gårdhaven sælger blandt andet gløgg, æbleskiver, kaffe og varm kakao.

Ved indgangen til gårdhaven fra metrotorvet kan besøgende opleve Amager Centrets indendørs juleværksted, hvor de kan lave juledekorationer og nyde den søde julestemning. Juleværkstedet har åbent hver dag.

Juletræssalg, dekorationer og konkurrence

I gårdhaven sælges der også juletræer, pyntegran, gravpynt og juledekorationer. Der kan også købes varm gløgg frem til sidste søndag i advent, der er søndag 18. december.

Til Amagers mindste beboere kan der købes en julebillet. Med den i hånden kan de yngste børn gå på jagt efter hele ni små godter, gaver og hyggelige aktiviteter i Amager Centret. Med julebilletten i hånden kan alle deltage i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kroner til Amager Centret.

Julekoncert

Fredag 16. december kl. 16 inviterer Amager Centret til to koncerter med musikerne saxofonisten Maria Dybbroe og bassisten Valdemar Kragelund.

Maria Dybbroe er en ung saxofonist, improvisator og komponist, som de seneste år har været en meget aktiv spiller som solist og kapelmester på den mere eksperimenterende del af den danske jazzscene.

Valdemar Kragelund er mest kendt fra sit soloprojekt Merdh Laleh og vidt forskellige bands som Køs, Josiah Konder og One More Than 12, hvor han gennem årene spillet fra højfrekvente noisecollager til tung reggaebas.

Seneste artikler

 

Fik du læst?