Tivoli ønsker glædelig jul og godt nytår med tre store fyrværkerishows

Tivolis fyrværkerimester har en særlig julegave i ærmet til forlystelseshavens gæster i juledagene. Og ikke mindst nytårsaften…
Der venter tre fantastiske fyrværkeri shows i Tivoli i juledagene og nytårsaften
Tivolis fyrværkerimester har forberedt to aftener med helt specielle og meget forskellige julefyrværkeri-shows, hvor han leger julens farver, skiftende tempo og forskellige effekter. Året bliver også sluttet af med manér med et ambitiøst og festligt fyrværkerishow, hvor den får alt, hvad remmer og tøjler kan holde.
Man kan opleve de to vidt forskellige jule-fyrværkerishows i Tivoli 25. og 26. december klokken 21.45 og det store nytårsshow 31. december kl. 23.00
Pryder himlen
Tivolis fyrværkerimester Gunnar B. Knudsen ønsker alle havens gæster glædelig jul og godt nytår på sin egen helt specielle måde, nemlig ved at pryde himlen over forlystelseshaven og København med fortryllende julefyrværkeri i juledagene og nytårsaften.
Klokken 21.45 på første og anden juledag kan man således afslutte juleturen i Tivoli med at overvære de unikke fyrværkerishows, eller man kan slutte 2022 af med et spektakulært nytårsshow, hvor der bliver spillet på alle krudt-tangenterne. Skal man tro Gunnar Knudsen, kan man allerede nu godt begynde at glæde sig.
Raketter og effekter
Gunnar B. Knudsen siger om de tre shows:
”Et godt fyrværkerishow foregår med åben mund og polypper. Det skal underholde og holde opmærksomheden, og det kommer de her shows til. Til jul har jeg forberedt to meget stemningsfulde og meget forskellige shows. De er faktisk så forskellige, at man skulle tro at de var lavet af to forskellige fyrværkerimestre. Både raketter, farver og effekter er vidt forskellige på de to dage.
Nytårsshow
Tempoet bliver også meget varieret, så man kan roligt komme i Tivoli begge dage, for det vil være to helt forskellige oplevelser. Og så er der jo også nytårsshowet 31. december, som bliver mere bombastisk og med fuld knald på. Der bliver tempoet højt fra starten, og sådan fortsætter det”.
Tivolis pressechef Torben Plank siger:
”Hvis man siger Tivoli så tænker langt de fleste forlystelser og fyrværkeri. Fyrværkeri har gennem alle tider været en del af Tivolis dna og det er ikke blevet mindre gennem årene. I år kan vi godt sige, at der er tale om et slags comeback til fyrværkeriet i Tivoli. De seneste to år har Covid-19 som bekendt spændt ben for fyrværkerierne med undtagelsen af selve nytårsaften. I år giver vi den ekstra gas og selve fyrværkeriet kommer til at overgå sig selv i år. Der er udsigt der er udsigt til et imponerende set up, der kan gøre selv den vildeste fyrværkerientusiast grøn af misundelse.”
En lang tradition med fyrværkeri
Fyrværkeri har en lang tradition i Tivoli. Havens grundlægger, Georg Carstensen, arrangerede forestillinger med ”bengalske flammer” som trækplaster før Tivolis første sæson i 1843. Dengang lå der en fyrværkerifabrik ved Stadsgraven lige bag den daværende restauration Divan 2. Selve afbrændingen af fyrværkeriet foregik lige uden for haven.
Grunden til det arrangement var, at man ikke kunne transportere fyrværkeri over store afstande, men man kunne på den anden side heller ikke skyde det af midt imellem folk; kemikalierne var ikke sikre nok. Fyrværkerierne fandt sted på særlige festaftener, hvor der også var såkaldt brillant illumination. Det indebar, at der blev tændt lys på bygninger og i træer og bede.
Dette var ingen enkel sag, for der var tale om glas fyldt med olie med en lille flyde-væge monteret i forskellige holdere. Hver eneste lampe skulle altså tændes manuelt. En aften med festbelysning sluttede med fyrværkeri. Tivolis første og faste fyrværker var Gaëtano Amici, som Carstensen havde inviteret fra Italien.

Seneste artikler

 

Fik du læst?