Aldrig før er så mange blevet viet i København

2022 blev rekordår målt på antallet af borgerlige vielser i Københavns Kommune. Næsten 15.000 mennesker gav i år hinanden deres helt store ”ja!” i hovedstaden.

Foto: Jonas Krøner

Målt på antallet af vielser har der aldrig før været så mange amoriner i den københavnske luft som i år. Til og med december er der foretaget 7.484 borgerlige vielser i år i hovedstaden.

Ud af de 7.484 vielser er 497 vielser foretaget i forbindelse med “Vie i det fri” og hele 268 vielser under konceptet ’Book en foged’. Det er rekordmange – og for konceptet “Book en foged” er der ligefrem tale om en fordobling.

Vielserne i det fri er vielser, hvor par giver hinanden deres helt store ”ja!” ved en intim og mindeværdig ceremoni under åben himmel eller på særlige steder i byen, som hovedstadens ikoniske og spektakulære seværdigheder danner rammen om. I 2022 har vielserne i det fri bl.a. fundet sted til Copenhagen Light Festival, på Nordre Toldbod, i Mærsk Tårnet og på Glyptoteket.

Drømme-bryllup

Booker man en foged, kan man få en giftefoged ud for at forestå en vielse på et tid og sted, man helt selv har valgt og på den måde få lige præcis den bryllupsdag, man drømmer om; på en strand, en færge eller et tredje sted.

Mens der i 2022 er foretaget 7.484 borgerlige vielser i København, blev der i 2021 holdt 6.091 borgerlige vielser. Inden det lød rekorden fra år 2019 på 6.679 borgerlige vielser i 2019.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?