Tårnby vil have de unge i job eller uddannelse

Alle unge skal i beskæftigelse eller uddannelse i Tårnby Kommune. Derfor har Ungecenter Tårnby iværksat fem initiativer, så ambitionen kan blive til realitet.

Nu skal alle unge i Tårnby enten ha’ en uddannelse eller et job.

Arbejds- og beskæftigelsesudvalget i Tårnby Kommune og Ungecenter Tårnby har en fælles ambition om, at ingen ung må gå rundt og lave ingenting. Nu skal aktiveringen tilrettelægges, så de unge ledige kan hjælpes bedst muligt, så de kommer i uddannelse eller beskæftigelse.

Ungecentret har iværksat fem initiativer med henblik på at få unge i uddannelse eller beskæftigelse.

Uddannelse eller job

Igennem den sidste tid har Ungecentret haft imellem 50-65 unge uddannelsesparate, som vurderes at kunne gå i gang med en uddannelse eller i beskæftigelse evt. med støtte.  Der er derfor etableret projektet ”Ingen ung må lave ingenting”. Ingen ung må lave ingenting er en måde at sikre at alle unge er i gang med en form for aktivitet, som på bedst mulig måde kan hjælpe dem, så de kommer i gang med en uddannelse eller i job.

Opgaven med at motivere unge ledige til at være aktiv job- og uddannelsessøgende varetages fremover af en samlet tværfaglig indsats i Ungecenteret. Der fokuseres i første omgang på uddannelsesparate.

Uddannelsesvejledere og sagsbehandlere

Uddannelsesvejledere og sagsbehandlere får en fælles opgave, når der skal arbejdes virksomhedsrettet omkring de unge. Det vil bestå af daglige motiverende samtaler med job- og uddannelsesrettet indhold og tilrettelæggelse af opgaver for unge, der fører til job- eller uddannelse. Derudover vil det også bestå af en håndholdt ungeguidefunktion i overgang fra ledighed til job, eller uddannelse.

Et indsatsteam etableres

Der etableres et indsatsteam i Ungecenteret der bygger på erfaringer fra ”Unge med kant” projektet. Indsatsteamet skal hjælpe sagsbehandlere og uddannelsesvejledere i arbejdet med særligt udfordrede unge.

Seneste artikler

 

Fik du læst?