Magnus vil hjælpe Fremad A. med at vokse

Magnus Kjøller er en del af ejerkredsen, der i 2022 var med til at redde Fremad Amager fra en truende konkurs. Divisionsklubben minder på mange måder om en startupvirksomhed, der skal hjælpes med at vokse, sådan lyder det fra serieinvestoren med base i Dubai, der drømmer om at se Fremad A. i Superligaen.

Magnus Kjøller – med i ejerkredsen af Fremad A.

 

Fremad Amager kan sammenlignes med mange af de startupvirksomheder, som Magnus Kjøller selv investerer i til daglig gennem sit investeringsselskab Kjøller. Potentialet er stort på Amager, men klubben skal udvikles på og uden for banen, mener investoren.

“Al kredit og respekt skal gå til Thomas Søgaard-Andersen og Lars Hein fra Velkommen A/S, som har været primus motor sammen med gode kræfter i klubben, der alle var med til at sikre overlevelse og gøre det muligt at lave en turnaround. Fremad Amager er en traditionsklub i dansk fodbold, der har været meget igennem, og nu har vi med et fodboldstartup at gøre,” siger Magnus Kjøller.

Som i enhver ung virksomhed handler det om at opbygge en sund forretning, få styr på økonomien, have en struktureret forretning, tænke kreativt, være agile, rekruttere de rette folk og opbygge en vinderkultur – særligt på den kommercielle del skal potentialet forløses, og det bliver grundlaget for sportslig fremgang,” fortæller Magnus Kjøller.

Stort potentiale på Amager

Amager har et opland på ca. 300.000 mennesker, og Fremad Amager driver selv Øens Erhvervsnetværk, den største netværksgruppe for virksomheder på Amager.

“For os handler det altid om produkt, personer og potentiale, når vi går med i en investering. Produktet, ved vi, trækker mange tusinde fans og partnere til Sundby Idrætspark. Fansene er fantastiske,” siger Magnus Kjøller.

Vi har desuden en stærk ejerkreds og et stærkt sportsligt setup med Jacob “Gaxe” og nu Carit Falch i spidsen, så selvom rækken er tæt og uforudsigelig, så er jeg positiv”, siger Magnus Kjøller.

Glade ejere

Carit Falch er manden, der skal forløse det sportslige potentiale på Amager. Traditionsklubben har ansat den tidligere Lyngby og Vejle træner på en tre-årig kontrakt, hvilket vækker glæde i ejerkredsen.

“Vi glæder os over, at Carit Falch, der selv kalder sig halvblods Amagerkaner, har sagt ja til at blive en del af vores setup. Han passer perfekt til klubben med det offensive udtryk, han står for,” siger Magnus Kjøller.

Reddede ishockey i Aalborg

Magnus Kjøller, der oprindeligt er fra Bornholm, overtog i 2012 det daværende AaB Ishockey og rebrandede klubben til Aalborg Pirates, der eksisterer den dag i dag og siden har vundet to danske mesterskaber. Sportsinvesteringer er altså ikke noget nyt for investoren, der dog kalder det en speciel verden.

Fremad A. indleder sæsonen på udebane mod Vejle lørdag 18. februar

“Det er lidt pudsigt, at omsætningen i en fodboldforretning ofte er markant mindre end i almindelige virksomheder – og alligevel er opmærksomheden fra fans og medier langt større. Det handler om følelser, og det er fedt at være en del af,” siger Magnus Kjøller.

Hos Aalborg Pirates havde man ligeledes et stærkt fokus på kommercielle partnerskaber, der lagde det økonomiske fundament for sportslig succes. En klar parallel til strategien i Fremad Amager.

Drømmer om Superligaen

“Vi er fra Kjøller-kontoret ikke en del af den daglige drift, men jeg har løbende god dialog med den øvrige del af ejerskabet. Man drømmer selvfølgelig om Superliga på øen, og når klubber som Helsingør, Lyngby og Vendsyssel kan snuse til det fine selskab, så kan vi også lykkes på sigt, “slutter Magnus Kjøller.

Og Fremad A. er stadig på jagt efter flere investorer for at nå målet om millioninvesteringer til fremtiden.

Fremad Amager åbner den nye forårssæson i NordicBet Ligaen (næstbedste række) på udebane mod Vejle lørdag 18. februar.

Seneste artikler

 

Fik du læst?