Dannebrog strøg til tops

Flaget kom helt til tops, da Korsvejskirken i weekenden holdt en festlig historisk dag i anledning af kirkens 50 års jubilæum.

Masser af flag foran Korsvejskirken.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Dannebrog steg til tops ved Korsvejskirken på Sirgræsvej, da kirken lørdag inviterede til historisk dag i anledning af kirkens 50 jubilæum. Rigtig mange havde da også valgt at lægge vejen forbi Korsvejskirken på den festlige dag.

De mange gæster blev budt velkommen af menighedsrådsformand Stina Carlberg, som kunne fortælle Amagernyt.dk, at den historiske dag bare er en af flere i forbindelse med jubilæet – søndag 28. maj venter den helt store jubilæumsfestdag.

Flot fotoudstilling
Der var også en bemærkelsesværdig fotoudstilling over kirkens historie og kirkens liv igennem 50 år. Amagernyt.dk talte med den tidligere kordegn Henning Nielsen, som fortalte om historien og billederne. Han havde stået for at få genopfrisket de mange fotos fra fotoalbummene digitalt, så de kunne hænge flot på væggen og så helt nye ud. Sognepræst Julie Aaboe fortalte om det store arbejde, der havde været med udstillingen.

Hygge og gensyn
Allerede fra kl. 14, da den historiske dag begyndte, strømmede folk til og der blev hurtigt fyldt ved bordene i menighedslokalet. Gæsterne hyggede og talte sammen og mange velkendte gæster var kommet på besøg i dagens anledning, herunder tidligere sognepræst ved Korsvejskirken Agnethe Zimino og også kirkens anden sognepræst ved Korsvejskirken, Miriam Joensen, der egentlig er på barselsorlov.

Frivillige fra menighedsrådet serverede lagkage og te og kaffe, og der blev holdt mange fine taler ved kirkens nuværende præst Julie Aaboe,  Elisabeth Thaulow  tidligere provst over Amagerland Provsti, Palle Thordal, og til sidst kirkens organist, Ole Reuss Schmidt, som gav koncert på cembalo.

Palle Thordal fortalte således, at han blev sognepræst i 1974 i Kastrup Kirke, men boede i Korsvejens Sogn i syv år. Han fortalte om baggrunden for bygningen af Korsvejskirken, og at han mente, at kirken havde gjort et flot stykke arbejde.

Manden bag kirken
Elisabeth Thaulow  er datter af gartner Oluf Kristensen, der skænkede jorden til Korsvejskirkens område, og hun fortalte, at hendes far i 1951 skænkede det jordstykke, som Korsvejskirken ligger på i dag. I 1971 kom så den store dag, hvor grundstenen skulle lægges. Den daværende biskop lagde den første sten – og hendes far den sidste. Korsvejskirken blev så i 1973 indviet, og det var en festdag. Hun fortalte også lidt om kirkens liv og aktiviteter.

Organist i 38 år
Der blev sunget den sang, som blev skrevet og sunget på indvielsesdagen i sin tid, fortalter organist Ole Reuss Schmidt. Han fortalte, at der var et engagement og visioner for kirken, og at det var troen, der var drivkraften. Selve korset er det bærende element for den bygning, der hedder Korsvejskirken. Orglet er helt specielt og godt at spille på.

Til sidst var der reception, hvor gæsterne hyggede sig og talte sammen over et glas vin eller vand med chips.

Seneste artikler

 

Fik du læst?