Historien om de forsvundne nazi-dokumenter

Kulturforeningen Liv i Sundby inviterer torsdag 9. marts  kl. 19 til en aften med  forfatter og politibetjent Martin Q. Magnussen på Ørestad Bibliotek.

 

 

Torsdag 9. marts kl. 19 fortælle forfatter og politibetjent Martin Q. Magnussen på Ørestad Bibliotek på Arne Jacobsens Allé 19 den sande og ufortalte historie om det spektakulære tyveri fra Rigsarkivet i 2012, hvor uerstattelige nazidokumenter forsvandt.

Tyveriet af nazidokumenterne
Det var Martin Q. Magnussen selv, der opdagede tyverierne, og i bogen ”De forsvundne nazidokumenter: den ufortalte historie om tyveriet fra Rigsarkivet” dokumenterer han, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden end det, der kom frem i offentligheden.

Efter en bizar retssag bedyrede myndighederne sagen afsluttet, og at alle stjålne dokumenter var returneret, hvilket ifølge Martin Q. Magnussen langt fra er sandheden.

Hitlers danske soldater
Martin Q. Magnussen er også kendt fra kendt fra DR-programmet ”Hitlers danske soldater”. Han står bag afsløringerne af det store tyveri på Rigsarkivet og af den sande historie om SS-manden Hugo Plaun.

Billetten til arrangementet koster 60 kroner og kan købes på Liv i Sundbys hjemmeside.

Seneste artikler

 

Fik du læst?