Historien om de forsvundne nazi-dokumenter

Kulturforeningen Liv i Sundby inviterer torsdag 9. marts  kl. 19 til en aften med  forfatter og politibetjent Martin Q. Magnussen på Ørestad Bibliotek.

 

 

Torsdag 9. marts kl. 19 fortælle forfatter og politibetjent Martin Q. Magnussen på Ørestad Bibliotek på Arne Jacobsens Allé 19 den sande og ufortalte historie om det spektakulære tyveri fra Rigsarkivet i 2012, hvor uerstattelige nazidokumenter forsvandt.

Tyveriet af nazidokumenterne
Det var Martin Q. Magnussen selv, der opdagede tyverierne, og i bogen ”De forsvundne nazidokumenter: den ufortalte historie om tyveriet fra Rigsarkivet” dokumenterer han, at forbryderne havde meget mere på samvittigheden end det, der kom frem i offentligheden.

Efter en bizar retssag bedyrede myndighederne sagen afsluttet, og at alle stjålne dokumenter var returneret, hvilket ifølge Martin Q. Magnussen langt fra er sandheden.

Hitlers danske soldater
Martin Q. Magnussen er også kendt fra kendt fra DR-programmet ”Hitlers danske soldater”. Han står bag afsløringerne af det store tyveri på Rigsarkivet og af den sande historie om SS-manden Hugo Plaun.

Billetten til arrangementet koster 60 kroner og kan købes på Liv i Sundbys hjemmeside.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?