Cykelshow med seje tricks

Tårnbys nye pumptrackbane er nu indviet. Ikke blot af borgmesteren, men også af verdensmesteren i BMX og freestyle-drengene fra Holmen Dirt, som leverede et cykelshow med næsten flyvende fart.

Herlig ny legeplads, for alle der elsker det mere vilde liv med cyklerne.

Vinden ruskede, og mudderet klæbede mod skoene efter morgenens regnvejr. Men det rå forårsvejr så ikke ud til at påvirke glæden blandt hverken professionelle eller borgere med medbragte cykler, da Tårnbys nye pumptrackbane blev indviet forleden.

Allerede under talerne var der fart på cykelhjulene, og det blev demonstreret, hvordan det at cykle på en pumptrackbane ikke handler om at bruge pedalerne, men om at pumpe og udnytte sving, hop og pukler undervejs. Ud over fart og action-glæde skulle det give overordentligt stærke lårmuskler.

Mere udendørs
Borgmester Allan S. Andersen holdt tale og sagde blandt andet, at pumptrackbanen i et større perspektiv er endnu et udtryk for, at Tårnby Kommune har prioriteret at udvikle flere moderne udendørsaktiviteter.

”Skateparken, streetbasket og nu pumptracken er nogle af de ønsker, vi har realiseret i den forbindelse. Samtidig er pumptracken endnu en attraktion i en bydel, der bliver stadig mere populær at bosætte sig i, nemlig Vestamager.”

Ny legeplads
Borgmester løftede også sløret for, at der senere på året vil blive lavet en legeplads ved siden af banen, ligesom der vil blive plantet blomster, buske og træer rundt om banen for at skabe mere biodiversitet.

Der findes andre pumptrackbaner i Danmark, men ingen af samme type og kvalitet som den i Tårnby, hvilket fik projektleder i VeloSolutions Helle Nymann til at rose Tårnby Kommune for modet til at satse. Hun forærede borgmesteren og de involverede medarbejdere fra Kultur og Fritid samt By, Klima og Miljø en lille pumptrack-skulptur til minde.

Optog af cykler og løbehjul
Til stede ved indvielsen var også Amager Cykle Ring, der har været med til at planlægge arrangementet og også været involveret i processen omkring etableringen af banen. Næstformand Jesper Thisen holdt tale og fremhævede det gode samarbejde med Tårnby Kommune samt at kommunen har mange sportsfaciliteter og dermed gode muligheder for at tilbyde motion til mange målgrupper.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Borgmester Allan S. Andersen indviede den nye pumptrackbane

Efter talerne skulle det røde bånd traditionen tro klippes af borgmesteren, der bag sig havde et optog af cykler og løbehjul, som stod klar til at indtage banen. Så var der cykelshow med verdensmester i BMX Malene Kjelstrup og Freestyle-drengene fra Holmen Dirt, og det var også muligt at få tips og tricks fra de professionelle til selv at lave noget sejt.

De mindre modige kunne få varmen i et lille opstillet telt med kage, snacks og drikkevarer.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?