PostNord skifter dieselbilerne ud med elbiler i Hovedstaden

Når privatkunder og mindre erhvervsdrivende  i store dele af København vælger hjemmelevering med PostNord, vil det fremover være en elbil der triller ind foran hoveddøren.

Post Nord – nu på el (Foto: PostNord)

Nu er PostNords dieselbiler  i København skiftet ud med elbiler. Detr gælder i første omgang ruterne i København K, Christianshavn, Østerbro, Nordhavn, Vesterbro, Valby, Vanløse og Brønshøj, der nu køres emissionsfrit.

“Som stor logistikvirksomhed er det vigtigt for os at bidrage til en grønnere forsyningskæde. Med udskiftningen fra dieselbiler til elbiler kan vi sikre en mindre udledning af CO2 og miljø- og sundhedsfarlige stoffer på de pågældende ruter og på den måde gøre en forskel der kan mærkes både nu og i fremtiden,” siger Stine Sander, pakke- og kommunikationsdirektør i PostNord Danmark.

PostNord har et mål om at være fossilfri i 2030, og siden 2009 har PostNord reduceret sin CO2-udledning i Danmark med 70 procent. I 2025 vil PostNord reducere CO2-udledningen med 40 procent sammenlignet med 2020, og senest i 2027 vil PostNord omdele last mile emissionsfrit.

Også på Bornholm
Ved udgangen af 2022 fik PostNord Danmark 100 nye elbiler, og i dag har PostNord mere end 220 elbiler og 500 cykler på vejene dagligt. Også hjemmeleveringen på Bornholm og Samsø er 100 procent emissionsfrit, ligesom det er målet, at al hjemmelevering i landets fire største byer bliver omdelt i elbiler ved udgangen af 2023.

Seneste artikler

 

Fik du læst?