Kendt skuespiller på scenen efter en pause på 35 år

Torben Jetsmark spille violin med dygtige musikere Fogh sangere i Filips Kirke mandag 24. april

Torben Jetsmark

 

De fleste over en hvis alder kan huske skuespiller og meget mere Torben Jetsmark fra teater, film og TV. Sidst, han stod på en scene, var i 1988.

Han forlod scenen for at prøve kræfter med andre genre indenfor teaterverden. Det blev til mange år som teaterleder, sceneinstruktør, og ikke mindst som underviser i mange sammenhænge, bl.a. på statens teaterskoler, lærerhøjskolen og Københavns Universitet.

Nu er han tilbage på scenen for en kort stund, når han til en støttekoncert for til fordel for End Polio Now stiller op som konferencier og binder koncerten sammen med anekdoter om de forskellige kunstarter, som han har en stor viden om.

Selv om skuespillet blev lagt på hylden, og Torben Jetsmark efter et langt arbejdsliv er i sin gode ret til pension, er det ikke pensionisttilværelsen der er på programmet.

Tiden bruges stadig på undervisning, musik og kunst, hvor han også er udøvende,

Nu kan jeg give
På spørgsmålet om, hvorfor han vælger at bruge tid og kræfter på at arbejde uden honorar, kommer svaret prompte:

”Det er mit princip, jeg har en alder, hvor der er tid og mulighed for at give. Det er vigtigt, vi ikke glemmer det nære, men gøre en forskel, hvor vi kan.”

Og Torben Jetsmark kan. Efter uddannelsen Det Kgl. teaters elevskole, tog han en efteruddannelse i mime, maskespil og commedia Dia dell´ arte i Milano og Paris.

Billedkunsten kastede han sig også over, og for 30 år siden debuterede med udstillingen “Magiske masker” på Gl.Holtegaard, en soloudstilling med teatermasker, skulpturer og installationer.

Dygtige musikere
Udstillingen kom siden rundt i hele landet. Han  har en meget stor viden om det musiske og er også selv en habil violinist.  Sin viden deler han nu ud af når han betræder scenen igen for en kort bemærkning .  og fører os gennem en smuk koncert i Filips kirke, hvor alle optræder gratis, og alle indtægter går til kampen mod polio, End polio Now. Kampen mod den frygtelige sygdom er desværre ikke slut endnu: Senest er der i 2022 fundet poliovirus i London og New York.

Musikerne og sangerne er  Mette Hanskov, kontrabas og korleder,  Anahit Mughnetsyan, sanger og korleder, Knud Rasmussen, pianist, Mikkel Paaske,organist, Rudi Sisseck, operasanger, Christina Friis-Nielsen, sanger, Jan Reich, organist, Erik Wessberg, guitarist, koret “De Levende Sten” fra Helsingør.

Koncert m.m. findert sted Filips Kirke Kastrupvej 55, mandag 24. april fra kl. 19 til 20.30. Pris 175 kr. inkl. et glas vin. https://christianshavn-slotsholmen.nemtilmeld.dk/1/

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?