Efter præstefyring: Iskold stemning i Nathanaels Kirke

DEBAT: Aldrig har jeg oplevet et så slemt menighedsrådsmøde og en så dårlig og iskold stemning, skriver Lene Stockholm om et menighedsrådsmøde i Nathanaels Kirke

Nathanaels Kirke. (Foto. Finn Edvard)

 

Af Lene Stockholm, kirkegænger i Nathanaels Kirke

LÆSERBREV: Jeg var tirsdag 11. april til menighedsrådsmøde i Nathanaels Kirke. Jeg valgte i sin tid at løse sognebånd til den kvindelig præst i Nathanaels Kirke, Ellen Margrethe Gylling.

Aldrig har jeg oplevet et så slemt menighedsrådsmøde og en så dårlig og iskold stemning. Jeg oplevede en forkastelig talemåde mod den nuværende menighedsrådsformand fra den nye sognepræst Thomas Ø. Olsson.

Jeg oplevede Thomas Ø. Olsson som et menneske, der åbenbart ikke vil arbejde med ældre og sårbare. Thomas Ø. Olsson var ikke tilfreds med, at der på budgettet var sat flere penge af til ældre og udsatte end ungdomsarbejdet. Jeg kunne ikke lade være med tænke på, om Nathanaels Kirke har fået en sognepræst, der nedprioriterer arbejdet blandt ældre og udsatte? Er han også præst for ældre og udsatte – eller vil han blot være præst for børn og unge?

Nathanaels Kirke har altid været kendetegnet ved at være en kirke, hvor alle være velkomne – det være sig børn, unge, ældre, handicappede, flygtninge og indvandrere og udsatte familier.

Thomas Ø. Olsson vil have flyttet torsdagsmøderne til om aftenen, når der er foredrag, så den yngre generation har mulighed for at komme.  De ældre kommer om eftermiddagen og nyder at være del af et fællesskab og få fælles oplevelser med andre. Flere af dem kommer ikke om aftenen, da de er bange for at gå ud. Jeg ved som socialrådgiver, hvor stort et behov ældre og udsatte har for at være sammen med andre og indgå i et fællesskab. Tænker sognepræsten ikke på deres behov?

Jeg kæmper for, at det skal være en kirke for alle  – sådan som det altid har været.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?