Fremad Amager tilpasser økonomien: Fyrer fem medarbejdere

FODBOLD: Fremad Amagers tidligere ejer har efterladt sig et større økonomisk rod. Det tvinger nu 1. divisionsklubben til at opsige fem medarbejdere. 

 

Mens spillerne kæmper for Fremad Amagers overlevelse i 1. division inde på banen, er klubbens nye ejere i gang med et større oprydningsarbejde efter den tidligere ejer, russiske Anton Zingarevich.

Russeren har efterladt sig et omfattende økonomisk rod, og det betyder, at klubben nu må tilpasse sin organisation og sige farvel til fem ansatte.

“Det er ikke sjovt at sige farvel til gode medarbejdere, som har lige så stærke følelser for klubben, som vi andre har. Men efter 12 måneders ejerskab er vi nu ved at komme til bunds i det morads af ubetalte regninger, som den tidligere ejer har efterladt sig, og vi begynder at have følingen med, hvilken retning – også budgetmæssigt – vi kan sætte for Fremad Amager uden flere overraskelser. Derfor sættes der nu også i klubben tæring efter næring, og vi må tilpasse husholdningsbudgettet til en ny virkelighed,” siger Lars Hein på vegne af ejerkredsen.

Slås på banen
Fremad Amager indtager i øjeblikket næstsidstepladsen i 1. division med ni point op til nedrykningsstregen og blot 15 point tilbage at spille om.

Derfor må klubben også udvise rettidig omhu og tilpasse organisationen til en situation, hvor man risikerer at skulle spille i 2. division, fortæller Lars Hein.

“Vi tror fortsat på overlevelse i 1. division, og jeg ved, at drengene kæmper til allersidste spillerunde. Men som ledelse må vi også være realistiske og indrette os økonomisk på en virkelighed, som hedder 2. division. Det kan måske virke drastisk, men for os handler det om, at klubbens økonomiske fundament er på plads, så vi kan bygge op de kommende år på baggrund af en sund økonomi, siger han.

Søger flere investorer
En del af planerne for at sikre et sundt økonomisk fundament for Fremad Amager er også at udvide ejerkredsen, fortæller Lars Hein.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i ejerkredsen har investeret heftigt og langsigtet i Fremad Amager. Og det vil vi fortsat blive ved med. Men vi vil også gerne have andre investorer med på rejsen. Der er rigtig mange lokale, som kan se et stærkt potentiale i en traditionsklub med stærke rødder på Amager, men sådan et projekt skal også være økonomisk rentabelt. Det bliver vi med denne tilpasning af organisationen, siger han og retter samtidig en stor tak til sponsorer og fans.

Han fortsætter:

“Vi har fordoblet antallet af fans på lægterne i Sundby Idrætspark, og vi oplever fortsat stor opbakning fra sponsorerne. Vi er enormt beærede over opbakningen, og det giver tro på fremtiden. Men vi skal også have endnu flere lokale kræfter til at tage ansvar for vores klub,” siger Lars Hein.

Fremad Amager spillede i går hjemme mod HB Køge – og tabte 0-1. Næste kamp er torsdag 11. maj på udebane mod Hobro

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »