Dagen handlede om demens

50 pårørende til mennesker med demens var til pårørendedag på plejehjemmet Løjtegårdsvej i Tårnby i anledning af demensugen 2023.

50 familiemedlemmer dukkede op til pårørendedag på plejehjemmet på Løjtegårdsvej.

 

50 familiemedlemmer til mennesker med en demenssygdom var  til pårørendedag på plejehjemmet Løjtegårdsvej i Tårnby i anledning af demensugen 2023. Her så de teaterstykket ”Husker du?”, der handler om der sker med et menneske, når hukommelsen forsvinder, og om hvordan det, der før var selvfølgeligheder, ikke længere er det.

En snak om demens
Selve forestillingen gjorde dybt indtryk på både personale og pårørende. Efter forestillingen fordelte deltagerne sig ved forskellige borde, hvor de talte med hinanden og Tårnbys Kommunes demensansvarlige og koordinatorer om det teaterstykke, som de havde set.

Deltagerne havde også på selve pårørendedagen mulighed for at tale med hinanden og sundhedspersonalet om hverdagen tæt på en med en demensdiagnose. Der blev både talt om de praktiske udfordringer i dagligdagen og om de følelser, der kan være forbundet med, at et familiemedlem får en demenssygdom.

En pårørendedag
Borgmester Allan S. Andersen kom også for at møde de mange fremmødte og høre om deres oplevelser . Han sagde:

”Der er mange familier, der har demens tæt inde på livet, og derfor er det rigtig godt, at vi arrangerer en pårørendedag under demensugen. Jeg håber, at det har været en god oplevelse at tale med andre i samme situation som dem selv, og at de i dag har oplevet, at de ikke står alene med deres følelser og oplevelser som pårørende.”.

Støtte og vejledning
Der er demensansvarlige på kommunens fem plejehjem, i hjemmeplejen og på kommunens daghjem. Der er også tværgående demenskoordinatorer, der blandt andet laver arrangementer for demensramte og pårørende og understøtter for eksempel overgang fra hjem til plejebolig. Tårnby Kommune har også aflastningspladser, som kan være en hjælp både for den demensramte og personens pårørende.

En demenssygdom
Ifølge Nationalt Videnscenter for Demens bor der i Tårnby Kommune 300 mennesker, der har fået en officiel demensdiagnose. Det det vurderes dog, at der er mindst lige så mange borgere, der har en demenssygdom, men af forskellige grunde ikke er blevet diagnosticeret med sygdommen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?