Flere børn og unge finder vej til idrætsforeningerne

IDRÆT: Tårnby oplever stor tilstrømning af særligt børn og unge til idrætsforeningerne, og kommunen lægger sig nu forrest i feltet, når det kommer til andelen af idrætsaktive foreningsmedlemmer blandt kommunerne i Hovedstadsområdet.

Flere børn og unge finder vej til idrætsforeningerne.

 

Lokal udvikling og samarbejde baner vejen for, at flere børn og unge har fundet vej til foreningslivet. I 2022 kunne idrætsforeningerne i Tårnby byde over 600 flere børn og unge velkommen.

Det er en flot udvikling, som de lokale idrætsforeninger kan være særligt stolte af.

Borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen (S) siger: ”Vi er rigtig stolte over, at flere børn og unge har fundet vejen til idrætsforeningerne i Tårnby. Det er en udvikling, der ikke er kommet af sig selv. Det skyldes i høj grad et godt og tæt samarbejde med vores idrætsforeninger om at udvikle et stærkere lokalt idrætsliv, hvor vi har sat fokus på nye aktiviteter og foreningsudvikling.”

Flere idrætsaktive
Tårnby Kommune, DGI Storkøbenhavn og de lokale idrætsforeninger har siden 2021 samarbejdet om at få flere børn og unge ind i de lokale idrætsfællesskaber. Der har været et særligt fokus på understøttelse og udvikling af 12 lokale idrætsforeninger, som samlet set står for en stor andel af den flotte medlemsvækst i foreningsidrætten.

Fritidsvejlederordningen bidrager også til den flotte medlemsvækst. Over 100 børn og unge er blevet aktive i Tårnbys foreningsliv over en periode på otte måneder. Børn og unge som ellers ikke ville have muligheden for deltage i foreningsfællesskaberne, på grund af manglende ressourcer.

Positiv udvikling
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Klaus Bach (S) understreger: ”Vi ser en positiv udvikling i idrætsdeltagelsen i Tårnby Kommune blandt børn og unge, og jeg forventer, at indsatsen for mere bevægelse i daginstitutionerne på sigt vil øge deltagelsen i idrætsforeningerne støt”.

Tårnby står generelt stærkt med en blomstrende, lokal foreningsidræt. I 2022 har idrætsforeningerne i kommunen fået mere end 800 nye foreningsmedlemmer, heraf over 600 børn og unge mellem 0 og 18 år. Det betyder, at medlemstallet svarer til, at 41,5 pct. af kommunens indbyggertal, hvilket placerer Tårnby i toppen blandt kommunerne i Hovedstadsområdet.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?