Ørestad er Nordens største koncertområde – men mangler byliv

BYLIV: Musiklivet buldrer afsted i Ørestad. DR Koncerthuset, Bella Arena og Royal Arena lægger ugentligt scener til tusindvis af glade koncertgæster, der besøger området for at få kulturelle og musikalske oplevelser.

Ørestad – spændende område, der mangler byliv. (Foto: Finn Edvard)

 

Faktisk danner de tre koncertscener i Ørestad tilsammen rammen for at være det største koncertområde i Norden. En række partnere er nu gået sammen om at lave en kunst- og arkitektkonkurrence, som skal resultere i tre byrum, der integrerer kunst- og landskabsarkitektur ved de store spillesteder.

Partnerskabet bag kunst- og arkitektkonkurrencen består af By & Havn, Københavns Kommune, Danmarks Radio, Bellagroup, Bellakvarter, Live Nation, Metroselskabet og Ørestad Innovation City Copenhagen.

International klasse
Konkurrencen sættes i gang – dels for at fremhæve fortællingen om Ørestad som kulturdestination i international klasse ved at løfte ankomsten til de tre steder. Dels for at styrke arkitekturen og oplevelserne ved de nuværende byrum, som både skal fungere som oplevelsesrige destinationer for de mange gæster, men også fungere som hverdagsbyrum til daglig.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, siger:

“Konkurrencens vision er at skabe tre unikke kunstneriske byrum som visuelt og identitetsmæssigt kæder Ørestads spillesteder sammen og leder de mange besøgende igennem både flotte, spændende og ambitiøse byrum af høj æstetisk og arkitektonisk kvalitet.

Ved at udskrive en konkurrence, hvor både kunstnere og arkitekter går sammen om deres forslag, forventer partnerskabet at modtage en række visionære og ambitiøse forslag til byrummene, som både skal fungere til hverdag og fest.”

Enormt potentiale
Christian Folden Lund, adm. direktør i Bellagroup, siger

“Vi har en ambition om at konkurrencen kan være med til at sætte Ørestads kulturdestinationer endnu mere på land- og musikkortet. Der er ingen tvivl om, at der er et enormt potentiale i området for musiske og kunstneriske oplevelser, men vi har brug for at være ambitiøse, hvis det skal forløses og blive til virkelighed. Derfor håber vi på mange sjove og skæve forslag i konkurrencen.”

I alle aldre
Også hos DR Koncerthuset er der store forventninger til den kommende kunst- og arkitektkonkurrence. Kim Bohr, som er chef for DR Koncerthuset, siger:

“Mere end en million musik- og kulturinteresserede gæster hvert år Ørestad. De tre scener dækker næsten alle genrer og tiltrækker dermed publikum i alle aldre. Fra DR Koncerthuset i nord og Royal Arena i syd tilbyder vi alt fra den fineste klassiske musik, til mindre bands i studierne i Koncerthuset til de store rock og pop brag i arenaen. Musikken spiller i Ørestad – men totaloplevelsen mangler. Der er ingen tvivl om, at hvis sanserne allerede vækkes i byrummet på vej til koncert, så får man en langt bedre oplevelse under og efter koncerten. Derfor er det vigtigt, at vi får skabt nogle sammenhængende og æstetisk spændende byrum.”

Konkurrencen finansieres af By & Havn, Københavns Kommune og DR. Den filantropiske forening Realdania støtter konkurrencen.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?