Stor jazzaften i Tivoli

JAZZ: Tivoli og JazzDanmark indgår samarbejde om at samle flere af landets jazzlegater til én stor prisfest. Nogle af Danmarks mest talentfulde jazzmusikere hyldes og optræder med Tivoli Ensemblet 30. august i Glassalen, og efterfølgende bydes der op til jazz-jam i forlystelseshaven.

Gallafesten bliver holdt i Glassalen

Der uddeles i alt fem jazzlegater på i alt 105.000 kroner i løbet af selve aftenen, hvor der bliver slået et velfortjent slag for jazz i Danmark. Prisfesten starter klokken 18.30.

Den danske jazzscenes talentmasse er enorm og i international klasse. Jazzfans kan komme til en gallaaften i Glassalen i Tivoli, hvor nogle af de mest talentfulde danske musikere både hyldes, optræder og mødes på kryds og tværs til efterfølgende jam den 30. august. JazzDanmark og Tivoli har indgået et samarbejde om at relancere Tivoli Jazzpris, så den samler en række af landets jazzlegater ved en samlet fest i en af Tivolis smukkeste sale.

Tivoli Jazzpris markerer årets sidste Onsdagsjazz. I maj, juni, juli og august måned er der på udvalgte onsdage fra kl. 19.00 jazz ved Orangeriet eller på Plænen, hvor Tivolis gæster kan nyde nogle af de skarpeste, danske jazzprofiler i mødet med Tivoli Ensemblet og kapelmester Peter Jensen.

Jazz og Tivoli
At netop Tivoli lægger hus til uddelingen, cementerer samtidig en lang arv af jazzmusik i Danmarks mest historiske forlystelseshave:

Frederik Wiedemann, kulturdirektør i Tivoli siger:
”Jazzen har spillet en stor rolle i Tivoli i snart 100 år, så det er med en lang og stolt tradition i ryggen, at vi nu præsenterer Tivoli Jazzpris i samarbejde med JazzDanmark, hvor vi fejrer og belønner de mest talentfulde udøvende jazzmusikere i Danmark. Tivoli håber på den måde at være med til at styrke og udbrede den danske jazzscene.”

Anerkendt jazz
Agnete Seerup, konstitueret sekretariatsleder hos JazzDanmark siger:
“Dansk jazz er anerkendt for sit høje niveau i både Danmark og udlandet. Det ønsker vi at fejre ved at hylde de vanvittigt dygtige udøvende jazzmusikere, vi har herhjemme på årets sidste onsdagsjazzdag i Tivoli.”

Erfaren jazzvært
Allerede nu kan vi løfte sløret for prisfestens vært, som er den vidende og erfarne jazzjournalist og vært på P8 Jazz, Naya Buric. Udover at være producer og vært på radioprogrammer og podcasts har blandt andet været vært ved P8’s Jazz Alive arrangementer og oplægsholder til arrangementer hos Det Danske Filminstitut og JazzDanmark.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Naya Buric

Siden 2020 har Tivoli Jazzpris dækket over et enkelt legat dedikeret til en ung musiker med et særligt talent. I 2023 vil jazzprisen i stedet huse hele fem legater: De to William Demant Legater for Årets Musiker og Årets Orkester (tidligere uddelt ved Danish Music Awards Jazz), Rene Daugaard Legatet (tildeles en jazzpianist), Ben Webster Fonden Legatet samt Bent Jædig Legatet.

Udover selve uddelingen vil aftenen byde på koncert med Tivoli Ensemblet, der gæstes af legat-vinderne som skiftende solister. Efter arrangementet vil der være åben jam-session i Jubilæumshaven i Tivoli.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »