Ny trafikrekord på Øresundsbroen

TRAFIK: Øresundsbroen slår ny månedsrekord – 923.496 passager i juli

Ny trafikrekord på Øresundsbroen

Øresundsbroens rekordsommer fortsætter med endnu en rekord. Nu er der slået en ny månedsrekord for trafik over broen. Aldrig før har så mange køretøjer krydset Øresundsbron i løbet af et døgn, en weekend, en uge og en måned som i juli 2023.

Den daglige, weekend- og ugentlige trafikrekord blev først slået i uge 28. Men det varede kun en uge, før der blev sat nye rekorder.

I den sidste uge af juli blev weekend- og ugerekorden slået for tredje gang. Med i alt 923.496 passager i juli var det også den bedste måned, siden broen åbnede i 2000. Den slog dermed den seneste månedsrekord fra juli 2019 med hele 65.921 passager.

Rekordhøj trafik
“Trafikken er rekordhøj, og det er dejligt at se, at alle nyder alt det, som Øresundsregionen har at byde på. På trods af den intense trafik flyder det godt gennem betalingsanlægget uden lange ventetider,” siger Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbron, som broens officielle navn er.

Hver dag i juli foretog danske fritidskunder i gennemsnit omkring 5.800 passager med rabataftalen ØresundGO. Svenske fritidskunder foretog i gennemsnit omkring 4.660 passager om dagen.

“Den svage svenske krone bidrager sandsynligvis til den øgede trafik blandt danskerne. Men et generelt opsving i bilferier og lokale oplevelser menes også at bidrage til øget interesse på begge sider af broen. Den svenske fritidstrafik er mindre påvirket af valutaforskellen i ferieperioderne,” siger Linus Eriksson.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?