Høstfest med folkedans

HØSTFEST: Amager Folkedansere fra Kastrup er meget efterspurgte folkedansere og danser ved flere lejligheder. Søndag 17. september danser de traditionen tro ved høstfesten i Nathanaels Kirke.

Folkedanserne ved en tidligere lejlighed.

Selve Amager Folkedansere er en forening, hvis formål er at arbejde for større udbredelse og benyttelse af folkedans, folkedragter, gamle sanglege og folkemusik. Det er også formålet, at medlemmerne får mulighed for socialt samvær. Derudover er formålet også, at den enkeltes og fællesskabets sundhed og trivsel forbedres gennem folkedans og andet kulturelt virke.

Nu kan man opleve den hyggelige og traditionsrige folkedans ved høstfesten i Nathanaels Kirke i Holmbladsgade søndag 17. september. Gudstjenesten begynder kl. 11, hvorefter der fortsættes med spisning (flæskesteg) og senere folkedans.

Folkedans er for alle
Amager Folkedansere danser fra september til marts/april fra kl. 19.30 til  21.30 i Løjtegårdsskolens festsal på Løjtegårdsvej 36 i Kastrup.

Der danses pardanse – to og trepars danse – fire par sammen (kvadrille) og kredsdanse. Det er også muligt at lære at danse vals, polka og meget mere. Selve folkedans er for alle – både børn, unge og voksne.

Alle kan deltage
Folkedans er en social danseform, og Amager Folkedansere danser til levende musik med mindst én spillemand. Folkedans er desuden en god form for motion, da folkedanserne bevæger sig meget mere, end man umiddelbart skulle tro. Folkedanserne danser i deres almindelige tøj og et par behagelige sko, når de danser til hverdag.

Alle kan deltage, uanset om de er enlige eller par.

Socialt og hyggeligt samvær
Selvom folkedans er en sportsgren satser Amager Folkedansere mere på det sociale og hyggelige. Der bliver danset, og humøret er højt og lattermusklerne får også motion. Danserne får mulighed for socialt og hyggeligt samvær med hinanden ved forskellige arrangementer i årets løb.

Opvisning og dans
Amager Folkedansere tilbyder opvisninger, arrangementer med undervisning mv. – lige fra det lille arrangement, hvor der blot skal bruges en danseleder, en spillemand og et enkelt par til at viser dansene, til store arrangementer med mange hundrede kongresdeltagere. Her leverer Amager Folkedansere både opvisning og dans med deltagerne.

(Artikel fortsættes under billedet)

Fra sæsonens første danseaften

Amager Folkedansere har f.eks. stor erfaring i dans med unge studerende, og har i mange år haft opvisninger og fællesdans med udenlandske studerende på f.eks. Det Biovidenskabelige Fakultet og Copenhagen Business School (CBS).

Danser ved forskellige arrangementer
Amager Folkedansere har også optrådt på f.eks. krydstogtskibe, på museer og andre kulturinstitutioner, men optrådte også i forbindelse med Dronningens besøg i Dragør og ved officielle udenlandske besøg. Amager Folkedanseres hidtil største arrangement deltagermæssigt var en kongres med 1400 fortrinsvis udenlandske deltagere, hvor de, der ønskede det, også prøvede at danse dansk folkedans.

Fortæller om folkedragterne
Amager Folkedansere har en del opvisninger og fællesdans på plejehjem, ved kirkearrangementer, firmafester og til private fester.

Udover selve dansen kan Amager Folkedansere fortælle både på dansk og engelsk om folkedragter, der alle er håndsyede kopier af gamle egnsdragter fra 1750 til 1880.

Sy egen dragt
Amager Folkedansere har også  et syhold, hvor interesserede kan sy deres egen dragt eller få hjælp til reparationer og/eller ændringer af en købt brugt dragt. Syholdet ledes af en instruktør, der er uddannet fra Folkedans Danmark i dragtsyningsteknikker. Alle kan være med på syholdet og det kræves ikke, at deltagerne har erfaring med syning og strikring.

Syholdet har lokale på Kastrupvej 326 1. sal (lige over cykelforretningen) og starter den nye sæson tirsdag 26. september. Syholdet syr fra kl. 19.00 til ca. kl. 21.30 med kaffepause undervejs.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?