Amager samlede 475.207 kr. ind til Red Barnet

INDSAMLING: Hundredvis af frivillige fra Amager samlede penge ind til fordel for Red Barnets arbejde med athjælpe og støtte udsatte børn i Danmark og resten af verden. Der blev i alt samlet 475.207 kroner ind alene på Amager.

Red Barnet samlede næsten en halv mio,. kr. ind på Amager

Søndag 3. september gik hundredvis af frivillige indsamlere fra hele Amager på gaden og samlede penge ind ved Red Barnets årlige indsamling. Der blev samlet 475.207 kroner ind, fortæller pressechef hos Red Barnet Laurids Bøk Simonsen til Amagernyt.dk.

Laurids Bøk Simonsen fortæller derudover, at der blev indsamlet 263.756 kroner i København S, der dermed var det område, hvor der indsamlet flest penge. I Tårnby og Kastrup blev der samlet 75.354 kroner ind og i Dragør var tallet på 50.360 kroner.

Slog rekord
Ved Red Barnets landsindsamling donerede danskerne på landsplan 9,3 millioner kroner til arbejdet med at hjælpe og støtte udsatte børn i Danmark og resten af verden. Det er mere end året før, hvor der blev samlet 8,4 millioner ind.

10.000 indsamlere gik søndag 3. september på gaden over hele landet og samlede 9,4 millioner ind. Pengene skal gå til Red Barnets arbejde i Danmark og ude i verden, hvor der lige nu er voldsomme sultkatastrofer flere steder. Blandt andet på Afrikas Horn, hvor den værste tørke i over 40 år har haft store konsekvenser for børnene.

Danskerne støtter
”Vi meget glade for resultatet, og vi er virkelig i imponerede over de mange indsamlere, som har valgt at bruge deres søndag på gå fra hus til hus og stemme dørklokker i børnenes tjeneste. Jeg gik selv rundt i København, og det var en fornøjelse at mærke folks store lyst til at støtte arbejdet med at hjælpe børn, der sulter, børn der mistrives og børn der lever i fattigdom.” siger Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen.

Vil gøre en forskel
Viljen til at gøre en forskel har været stor i år i forbindelse med Red Barnets Landsindsamling. Red Barnet har i år oplevet, at endnu flere danskere, end de forgangne år, har ønsket at samle ind og stemme dørklokker for at hjælpe udsatte børn i Danmark og resten og verden.  Pengene falder på et tørt sted, da Red Barnet oplever et stigende behov for hjælp både herhjemme og i resten af verden.

”Det sker vel og mærke i en periode, hvor mange danskere stadig kan mærke på pengepungen, at vi har haft en inflation, der har fået priserne til at stige markant. I det lys er det et endnu bedre resultat, end vi turde drømme om.” siger Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Børnene sulter

”Lige nu har vi set, at klimakrisen, krige og konflikter rundt omkring har ført til, at op imod 170 millioner børn oplever mangel på mad og sulter. Og i vores egen andedam ser vi en voldsom trivselskrise blandt børn, og børn der lider store afsavn som følge af fattigdom. Med de her penge kan vi gøre en stor forskel for langt flere børn, det er vi meget glade for.” slutter Johanne Schmidt-Nielsen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?