Kammerjazzkoncert i Dragør

Der er kammerjazzkoncert i Dragør Kirke med Jesper Thorn, Cecilie Strange, Tobias Wirklund Andreas Bernitt og Marc Méan lørdag 7. oktober.

Jesper Thorn

 

Af Lene Dam Jørgensen

Lørdag 7. oktober kl. 15 er der kammerjazzkoncert i Dragør Kirke på Kirkevej 170 med Jesper Thorn på kontrabas og elektronik, Cecilie Strange på saxofon, Tobias Wirklund på kornet, Andreas Bernitt på violin og bratsch og Marc Méan på piano og elektronik.

Elektro-impressionistisk kammerjazz
Koncerten byder på elektro-impressionistisk kammerjazz. Det er akustiske instrumenter, der møder knitrende elektroniske flader, og skaber et tredimensionelt lydunivers med elementer af Debussy og lyrisk improvisation i ordløs historiefortælling.

Anmelderroser og kåringer
Jesper Thorn er vokset op i Dragør, og den nye plade af samme navn kredser om Jespers opvækst i havnebyen ”Dragør” er Jespers tredje udgivelse i eget navn. Det første album ”Big Bodies of Water” fra 2016 høstede store anmelderroser og blev kåret til et af årets 10 bedste jazzalbum i Berlingske.

Cecilie Strange er uddannet Cand. Musicae fra musikkonservatoriet i Odense med hovedfagene rytmisk saxofon og komposition i 2012. Siden da har hun udgivet tre albums i eget navn. Cecilie Strange har også medvirket på adskillige andre albums.

Efterspurgte musiker
Den svenske kornettist Tobias Wiklund har de senere årene markeret sig stærkt på mange scener rundt i de sydligere delene af Skandinavien. Han er en efterspurgt musikerbåde i det svenske og danske jazzmiljø.

Andreas Bernitt er en unik og visionær kunstner, som også er en dygtig klassisk violinist med dybe rødder i pop, rock, folk og jazzmusik. Han holder koncerter over hele verden, både med eksisterende repertoire og egne kompositioner. Andreas Bernitt spiller flere instrumenter og er også en erfaren sanger.

Spænder bredt
Marc Méan arbejder som pianist, keyboardist og komponist. Stilmæssigt spænder hans musik fra jazz til pop til improviseret musik. Han har stort kendskab til jazztraditionen og er en dygtig improvisator.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Lene bekæmper mobning

MOBNING: 43-årige Lene Lykkegaard fra Amager arbejder hos Red Barnet med mobning, trivsel og ensomhed og fortæller om mobning i skolen. Af Lene Dam Jørgensen

Læs mere »