Tårnby trak i løbetøjet

SUNDHEDSUGE: Familiedagen i Tårnby kickstartede lørdag den årlige sundhedsuge med manér. Børn og voksne i alle aldre var trukket i løbetøjet for at deltage i Fjolles Børneløb og Familieløbet. Og årets vinder af Sundhedsprisen blev kåret og tre nye sundhedsambassadører udnævnt.

Klar til Fjolles Børneløb (Fotos: Kurt Pedersen / Amager Fotoklub)

Morgenfriske familier var lørdag samlet på Tårnby Stadion til en aktiv dag. Den årlige Familiedag under Sundhedsugen løb nemlig af stablen, og dagen markerede også starten på den årlige sundhedsuge.

Familiedagen startede med Fjolles Børneløb for de yngste i alderen 3-10 år og sluttede med Familieløbet, hvor man kunne løbe enten 2,5 km eller 5 km. Mellem de to løb blev Sundhedsprisen uddelt og tre nye Sundhedsambassadører udnævnt.

Borgmester Allan S. Andersen bød de mange fremmødte velkommen til Familiedagen:

“Jeg håber, at I til Familiedagen oplever det stærke fællesskab, som kendetegner Tårnby. Og at når I går hjem herfra, så er det måske med trætte ben, men det er også med et stort smil på læben, fordi det har været sjovt.”

(Artiklen fortsættes under billedet)

Kastrup Boldklub  – årets sundhedspris

Han rettede samtidig en tak til foreningen Ildsjælene, som arrangerer Fjolles Børneløb, og hvis overskud går til at afholde Fjolles Jul for børn, der har det svært:

“Vi er heldige, at vi i Tårnby har en som Fjolle, og at han er med til Familiedagen. Fjolle er ven med alle børn, og de frivillige i Ildsjælene gør et stort stykke arbejde for, at alle børn her i kommunen får mange gode oplevelser.”

Kastrup Boldklub løb med sejren
Efter Fjolles Børneløb tog formand for sundheds- og omsorgsudvalget Einer Lyduch ordet. Vinderen af årets Sundhedspris skulle nemlig kåres og tre nye sundhedsambassadører udnævnes.

Sundhedsprisen gives til en forening, virksomhed, institution eller person, som har gjort noget særligt for sundheden – den fysiske såvel som den mentale – i Tårnby Kommune.

(Artiklen fortsættes under billedet)

I år gik prisen til Kastrup Boldklub. De fik prisen især for deres nye hold – E-holdet – som er et hold dedikeret til børn med særlige behov. Begrundelsen for, at Kastrup Boldklub netop skulle have prisen, var blandt andet:

“E-holdet er et hold for børn med særlige behov, som ønsker at spille fodbold og få nye fællesskaber. Det er særligt fællesskabet og behovet for at høre til, som Kastrup Boldklub er med til at opfylde for børnene – og her er fodbold og bevægelse en god ramme at mødes i.

Der bliver også afholdt fællesspisninger, hvor børn, forældre, trænere og medarbejdere i klubben spiser sammen. Det er også med til at styrke fællesskabet uden for banen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Shimla Ado – sundhedsambassadør

I Kastrup Boldklub respekterer de hinanden uanset funktionsniveau og sætter stor pris på mangfoldigheden blandt medlemmerne.”

Foruden overrækkelsen af Sundhedsprisen blev tre nye Sundhedsambassadører udnævnt. Hvert år udnævner Tårnby Kommune en række sundhedsambassadører, som gør noget særligt for den fysiske og/eller den mentale folkesundhed i kommunen.

De nye sundhedsambassadører er:

Shimal Ado, som er lærer på Skottegårdsskolen. Han har skabt et træningsfællesskab for sine kolleger, som både har styrket fællesskabet og nedbragt sygefraværet.

Peter van Prooijen fra Tårnby Outdoor. Tårnby Outdoor er et nystartet outdoor-fællesskab, hvor børn, familier og voksne kan komme ud i vores lokale natur, og her deler Peter van Prooijen naturoplevelser med andre, hjælper, giver råd og støtter.

Motionsklubben Amager. Klubben vinder titlen for deres mange forskellige aktiviteter, som de har haft igennem de næsten 50 år, de har eksisteret. Alt fra løb, gang, svømning og til gymnastik.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Lene bekæmper mobning

MOBNING: 43-årige Lene Lykkegaard fra Amager arbejder hos Red Barnet med mobning, trivsel og ensomhed og fortæller om mobning i skolen. Af Lene Dam Jørgensen

Læs mere »