Leif Sylvester fortæller om opvækst på Amager

SELVBIOGRAFI: Leif Sylvester fortæller om barndommen og ungdommen i en verden, som ikke længere findes…

Leif Sylvester – skriver om sin barndom på Amager…

I sin nye selvbiografi fortæller Leif Sylvester om sin opvækst på Amager, der har haft afgørende betydning for hans rejse fra tømrerlærling til multikunstner.

“Ama’rkaner” tegner et barskt portræt af barndoms- og ungdomsårene på Amager, der er kendetegnet af en rå vold, der går igen overalt, i hjemmet, på skolen og på gaden, men bogen giver samtidig et rørende indblik i en tidsperiode, hvor børn blev overladt til sig selv, masser af drengestreger og eventyr i nærmiljøet.

(Fortsættes under billedet)

»Jeg sidder i køkkenet og læser. Mor vasker op. Hun græder næsten hele tiden, og forfølgelsesvanviddet er taget til. Hun føler sig overvåget og udspioneret alle vegne. Når hun skal ud at handle, kører hun i en stor bue uden om alle offentlige bygninger, kun fordi min lillebror havde nussede underbukser og et lille hul i sokken, da han døde.«

Meningsløs død
Sådan fortæller Leif Sylvester i øjenhøjde med barnet og den unge mand om sin brors meningsløse død og om sorgen, der ændrede alt. Vi bliver også trukket med ind i historien om presset fra faren og hans planer for Leifs tømreruddannelse, mens både Leifs kreative drømme og den første store kærlighed blomstrer akkompagneret af 1950’ernes rock’n’roll. Gennem det hele går som en rød tråd længslen efter frihed.

Multimenneske
Leif Sylvester er et kreativt multimenneske, og hans bog er illustreret med egne fingertegninger, der bidrager til hans fortælling om Amager som arnestedet for den unge kunstner, som tegner løs og senere bliver jazzmusiker i Nyhavn som bare 17-årig.

De små scener fra barne- og ungdomslivet samler sig til en udviklingshistorie om en ægte ama’rkaner – og tegner et portræt af kunstneren som ungt menneske.

Leif Sylvester Petersen er født 1940 på Amager, uddannet tømrer, er sangskriver og komponist, gadeartist og skuespiller, forfatter og billedkunstner. Bogen udkommer 14. november.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Lene bekæmper mobning

MOBNING: 43-årige Lene Lykkegaard fra Amager arbejder hos Red Barnet med mobning, trivsel og ensomhed og fortæller om mobning i skolen. Af Lene Dam Jørgensen

Læs mere »