Forfatter fortæller om Bibelen

Forfatter og musiker Kristian Leth fortæller i Hans Tausens Kirke tirsdag 7. november om Biblen.

Kristian Leth

Af Lene Dam Jørgensen


Tirsdag 7. november kl. 19.30 inviterer Hans Tausens Kirke i Halfdansgade 6 til en aften med forfatter og musiker Kristian Leth, der fortæller om, hvorfor Bibelen er verdens vigtigste bog, og forklarer hvordan den påvirker mennesker og deres forståelse af sig selv i verden.

Forstå Bibelen
I foredraget trækker Kristian Leth tråde tilbage til det, der kom før Bibelen, så det er muligt at forstå, hvor radikale de overleverede og almene ideer i virkeligheden er. Han fortæller om, hvordan Bibelen og kristendommen skal forstås i en større menneskelig sammenhæng, men også i hvilken retning mennesker bevæger sig, efter at Bibelen måske ikke fylder lige så meget som den har gjort før.

Troende og ateister
Foredraget er respektfuldt og udogmatisk, men udfordrer både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af Bibelen, der har lagt grundlag for den danske kultur og samfund.

Kristian Leth er vært på »Bibelen Leth fortalt«, der er en af de mest hørte podcastserier fra DR’s P1. Han er også  forsanger i The William Blakes, producer for Oh Land, Pernille Rosendahl, L.I.G.A. og Søren Huss og DMA-vindende musiker. I 2014 vandt han blandt andet den vigtige radiopris ”Prix Italia” og DRs Sprogpris for sin serie om Wagners Ring.

Seneste artikler

 

Fik du læst?