Kæmpe klatrehal åbner på Amager

KLATRING: En moderniseret rå fabrikshal i Flyverbyen danner ramme om en ny klatrehal, som åbner torsdag 23. november

Ny kæmpe klatrehal åbner på Amager

Klatrehallen i Flyverbyen åbner torsdag 23. november kl. 12 og bliver med sine 1.650 kvadratmeter landets næststørste. Den skal invitere til klatreglæde og fællesskab på tværs af alle niveauer.

Åbningen markeres med en række åbningstilbud, som inkluderer gratis entré og skoleje for beboere i postnumrene 2300, 2700 og 2791. Også i den kommende uge vil der være tilbud for nye og rutinerede klatrede blandt studerende med gyldigt studieID.

Har glædet sig
“Vi har glædet os helt enormt til at byde alle fra begynder- til elitefolk indenfor i en ny, vild klatrehal. Hallen skal skabe rum for nye idrætsnetværk, som vi ved er yndet blandt amagerkanerne. Ud over et fantastisk fællesskab giver klatresporten en styrket fysik og hjernegymnastik,” siger Martin Petersen, direktør hos Boulders, og tilføjer:

“I første uge af Boulders Amagers liv fejrer vi lokalsamfundet og inviterer amagerkanere – børn som voksne – til gratis at udforske klatringens verden og blive en del af vores voksende klatrefællesskab. Ugen efter står i de studerendes tegn, fordi vi ønsker at bidrage til at mindske ensomhed og styrke idrætsglæden blandt unge.”

Økologisk café
Klatrevægge i bæredygtige materialer, et styrketræningsområde, en økologisk café og et børneområde er blandt klatrehallens mange faciliteter. Klatredisciplinen er bouldering, som er landets mest populære, og her er væggene op til fire meter høje og med madrasser som faldunderlag.

Efterspurgt af amagerkanerne
Hos Boulders’ klatrehaller i Valby og København Sydhavn kommer omkring 600 klatremedlemmer fra Amager, og for alle dem skal den nye klatrehal i Flyverbyen mindske transporttiden.

“Vi ønsker at gøre klatresporten så tilgængelig som mulig, og det gør vi også ved at holde klatrehallen åben fra klokken 10 til 22 hver dag, så alle uanset for eksempel studie- eller arbejdstider har mulighed for at klatre,” siger Martin Petersen, der tilføjer, at styrketræningsområdet også vil være åbent med tidlig ubemandet morgenadgang.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?