Luna vandt EM sølv i karate

SPORT: Luna Arup Veltzé Semeraro, der til daglig går i 3.g på Ørestad Gymnasium, har vundet en flot sølvmedalje til EM i karate.

Luna Arup Veltzé Semeraro  – dygtig til karate

 

Af Trine Hvam Madsen

Den dygtige karatekæmpet Luna Arup Veltzé Semeraro går på Ørestad Gymnasiums eliteidrætslinje, hvor hun sammen med andre eliteidrætsudøvere, får særlige vilkår og muligheder for at kombinere sport og skole.

Træner i Tårnby
Luna træner til daglig i Tårnby Karate Klub, som hun er ved at bygge op sammen med sin træner. Hun har gennem årene vundet en del flotte medaljer, og nu kan hun lægge en EM-sølvmedalje til samlingen. EM i karate foregik i år i Nice, hvor Luna tilbragte en uges tid for at forberede sig og træne til sin deltagelse. “Jeg kan godt blive ret nervøs op til en kamp. Derfor brugte jeg mest tiden på at lave ting, der fik mig til at slappe af og fokusere,” fortæller Luna.

Vil til OL
Luna kæmpede til EM mod andre unge karatekæmpere fra hele Europa, og var den yngste i sin pulje. Men sin unge alder til trods har hun både store drømme og en tro på, at de nok skal blive indfriet en dag. ”Min højeste drøm er nok at komme med til OL, hvis de igen inkluderer karate der,” siger Luna. “Ellers er der VM, hvor jeg næste gang vil gå efter at få guld med hjem.”

Glad for gymnasiet
Luna er glad for at gå på Ørestad Gymnasiums eliteidrætslinje, hvor hun til daglig kan få hjælp og støtte til både sport og skole. Fx styrketræner hun sammen med de andre eliteidrætselever et par morgener om ugen. ”Noget af det bedste ved at gå på eliteidrætslinjen er vores fælles styrketræning om morgenen,” fortæller Luna. ”Min træner siger, jeg er blevet meget stærkere, fordi jeg styrketræner på gymnasiet. Jeg kan også selv mærke en kæmpe forskel ift. tidligere,” fortsætter hun.

Plads til alle
På den sociale front kan Luna også drage fordel af at gå på eliteidrætsordningen, hvor hun har en studiebuddy i klassen, der i øvrigt består både af andre eliteidrætsudøvere og elever, der studerer på almindelige vilkår. ”Det er dejligt at gå i klasse både med andre atleter, og elever der ikke dyrker sport,” mener Luna.

“Alle i klassen ved, at vi, der går på eliteidræt, tit er væk på træningslejre og til konkurrencer, derfor hjælper de andre os med f.eks. at tage noter, når vi er væk. Det er en god støtte at få,” pointerer hun.

I sommerhus
Når Luna ikke dyrker karate eller går i skole, hænger hun ud med vennerne fra Ørestad Gymnasium. ”Heldigvis er der plads i kalenderen til, at vi også kan hygge os, og vi er fire fra klassen, der snart skal i sommerhus sammen,” fortæller Luna.

Selvom Luna går i 3.g, er hendes tid på Ørestad Gymnasium langt fra forbi. Hun skal nemlig gå et ekstra år i gymnasiet som en del af eliteidrætsordningen. ”Jeg har igennem alle tre år på gymnasiet haft færre fag, end de øvrige elever, for at få tid til min træning,” fortæller Luna. De valgfag, hun ikke har haft endnu, skal hun i stedet have til næste år, hvor hun går i 4.g. ”Jeg er virkelig glad for, at vi har alle de valgmuligheder, og at jeg f.eks. selv kan vælge, hvilke fag jeg udskyder. På den måde fungerer det rigtig godt her,” mener Luna.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?