Landets førsteskolepatrulje så dagens lys på Amager

TRAFIK: Skoleborgmester Jakob Næsager vil fejre 75-året for den første skolepatrulje med flere penge til færdselsundervisning

Byens skolbørn skal have mere færdselsundervisning

De københavnske børn skal være landets bedste til at navigere i trafikken. Derfor vil børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager, Konservative, sætte flere penge af til færdselsundervisning.

I 1949 gik København forrest, da landets første skolepatrulje blev oprettet på Sundpark Skole – det der i dag hedder Lergravsparkens Skole og er beliggende de i Ungarnsgade. Meget er sket på 75 år, men ambitionen om at de københavnske børn skal kunne komme sikkert i skole består.

Høj ambition
“Det er vigtigt, at København fungerer i hverdagen – også for børn og deres færden i trafikken. Min ambition er, at København skal være danmarksmester i børneliv, og derfor er det også vigtigt, at de lærer at færdes trygt og sikkert i trafikken,” siger Jakob Næsager.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Jacob Næsager

Til tonerne af Københavns Politiorkester blev skolepatruljen på Lergravsparken fejret af Rådet for Sikker Trafik, Københavns Kommune og mange flere. Her var børne- og ungdomsborgmester, Jakob Næsager, med til at overrække to store chokoladeguldbarre til alle eleverne i skolepatruljen, for som han sagde, deres arbejde er ”guld værd”.

Bedre undervisning
En anden gave borgmesteren gerne vil give til børnene er bedre færdselsundervisning. Jakob Næsagers mål er, at Københavns Kommune inden for tre år ligger i top tre på Rådet for Sikker Trafiks liste over kommuner med den bedste færdselsundervisning.

Derfor vil borgmester Jakob Næsager gå til budgetforhandlingerne med målet om at få flere penge til færdselsundervisning i folkeskolen. Pengene skal sikre at alle elever i løbet af deres skoletid kommer gennem gå-prøven, cykel-prøven, og at alle skoler får en færdselskontaktlærer.

Sikre i trafikken
“Det skal være en topprioritet, at vores børn kan navigere sikkert i trafikken. Derfor vil jeg afsætte penge til at få færdselsundervisningen op i gear. I København har vi en målsætning om nul trafikdræbte, og hvis den ambition skal indfries, er det afgørende at vores kommende generationer er dygtige til at gebærde sig sikkert i trafikken,” fortæller Jakob Næsager.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?