300 til møde om fjernvarme

Fjernvarme: 300 borgere var forleden samlet i rådhushallen i Tårnby til informationsmøde om fjernvarme, som Tårnby Kommune og Tårnby Forsyning havde inviteret til.

Stor interesse for at gøre om udbygning af fjernvarmenettet

 

Tårnby Kommune og Tårnby Forsyning havde forleden inviteret til informationsmøde om fjernvarme i Rådhushallen. 300 borgere fra Tårnby var mødt op for at høre mere om den store udbygning af fjernvarmenettet i Tårnby, som skal løbe hen over de kommende år. Frem mod 2028 vil op mod 8.000 boliger mere få mulighed for at få fjernvarme.

Vigtig rolle i grøn omstilling
Borgmester Allan S. Andersen bød de mange fremmødte velkommen og fortalte om baggrunden for udbygningen af fjernvarmenettet:

“I dag har næsten halvdelen af indbyggerne i Tårnby fjernvarme. Nu er turen kommet til, at resten af kommunen skal have muligheden. I samarbejde med Tårnby Forsyning har vi lavet en ambitiøs varmeplan, der skal sikre, at op imod 8000 boliger i Tårnby vil få mulighed for at komme på fjernvarmenettet inden for de kommende år.”

Udbygning af fjernvarmenettet
Det er et stort anlægsprojekt at udbygge fjernvarmenettet til så mange husstande, men også et vigtigt skridt i den grønne omstilling og et godt alternativ til opvarmning med gas, som skal udfases i Danmark frem mod 2035, fremhæver borgmester Allan S. Andersen.

I sin tale sagde borgmester Allan S. Andersen:

“Vi har en ambitiøs klimaplan i Tårnby Kommune, som sigter efter at gøre os CO2-neutrale senest i 2050. Her spiller fjernvarme en vigtig rolle, og det er derfor, at der bliver arbejdet hårdt på at få koblet flest muligt borgere og virksomheder på fjernvarmenettet.”

Introduktion til fjernvarme
Tårnby Forsyning, som står for udbygningen af fjernvarmenettet, gik herefter på.

Direktør i Tårnby Forsyning, Raymond Skaarup, fortalte, hvad det vil sige at få fjernvarme og de fordele, der er forbundet med det. Han gav derudover en introduktion til den store udbygning af fjernvarmenettet, som er begyndt. Publikum fik også oplysninger om alt fra priser til anlægsproces.

Vejene påvirkes
Raymond Skaarup gjorde det samtidig også klart, at vejen til at få fjernvarme ikke går ubemærket hen. For fjernvarmerør skal graves ned, og det betyder alt andet lige, at fremkommeligheden på vejene vil blive påvirket i de kommende år.

 Aftenen blev rundet af med mulighed for at stille spørgsmål, og her var spørgelysten stor blandt de mange fremmødte. Der blev blandt andet spurgt ind til alt fra økonomi, gravearbejde, tidshorisont og meget mere.

 

Seneste artikler

Der blev kørt om sjællandsmesterskaberne på Københavns gokartbane på Kraftværksvej. Foto: TorbenStender.

Sjællandsmesterskaber i gokart

I den forgangne weekend summede Københavns gokartbane på Kraftværksvej af aktivitet, da gokartklubben LUG afholdt Sjællandsmesterskaberne i gokart.

Eleverne i 1.g får et velfortjent hvil indenfor til Ørestad Gymnasiums sprogdag.

Sprogdag fylder Byparken

Det var koldt, men angiveligt sjovt og lærerigt, da eleverne fra Ørestad Gymnasium havde utraditionel sprogundervisning i Byparken.

 

Fik du læst?

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

Læs mere »