Fernisering på Kastrupgårdsamlingen

KUNST: Kastrupgårdsamlingen inviterer til fernisering på den nye udstilling “Kollosal- Grafik i store formater”. Udstillingen kan ses frem til september

Værk af Tacita Dean

Onsdag 28. februar kl. 19 inviterer Kastrupgårdsamlingen på Kastrupvej 399 til fernisering på den nye udstilling “Kollosal- Grafik i store formater”.  Selve udstillingen kan ses fra torsdag 29. februar til og med søndag 29. september.

Til ferniseringen vil der være velkomst ved Tårnbys borgmester Allan S. Andersen og åbningstale ved billedkunstner John Kørner.

I den periode, hvor udstillingen på Kastrupgårdsamlingen finder sted, har museet sammensat et rigt og varieret arrangementsprogram med omvisninger, talks, grafiske performances, koncerter og workshops for både børn og voksne.

Speciale i moderne grafik
Med udstillingen udfordrer Kastrupgårdsamlingen den gængse opfattelse af, at grafik som oftest er sort og hvidt og forholdsvis småt af størrelse. Som statsanerkendt kunstmuseum med speciale i moderne grafik og en samling udelukkende bestående af grafik er det Kastrupgårdsamlingens fornemmeste opgave at vise, at grafik er langt mere og så meget andet end det.

Grafiske værker
For første gang nogensinde har museet inddraget hele sit udstillingsareal til en udstilling, der viser grafiske værker , der er skabt i store formater. Udstillingen udforsker og undersøger forskellige kunstneres metoder og bevæggrunde for at skabe grafik i størrelser, der rækker langt ud over det sædvanlige.

Ingen særlig teknik
Grafik i stor skala er ikke knyttet til en særlig teknik, men findes både inden for træsnittet, litografiet, kobbertrykket, monotypiet og i serigrafien. Besøgende ved udstillingen Kollosal Grafik i store formater kan se mange forskellige eksempler på det.

Omkring 46 værker både fra museets samling  og fra lånte værker danner rammen om udstillingen. Selve udstillingen består af både ældre og anerkendte kunstnere, men også helt nye danske og internationale kunstnere i verdensklasse.

 Det store grafiske værk
I forbindelse med udstillingen er der udgivet et rigt illustreret katalog, der med teksten Kolossal – grafik i store formater, som museumsinspektør Louise Banke  stoår bag. I dette katalog går hun  i dybden med fænomenet det store grafiske værk.

Udstillede kunstnere

Sam Francis, Asger Jorn, Julie Sass, Malene Landgreen, Emily Gernild, Knud Odde, Erik A. Frandsen, Lars Ravn, Stinne Bo, Annemarie Mejlholm, Claus Carstensen, Gay Christensen, Nina Maria Kleivan, Per Kirkeby, Olafur Eliasson, Tacita Dean, Matt Saunders, Adam Jeppesen, Anders Bonnesen, Anne Marie Ploug, Hanne Ravn Hermansen, Florian Meisenberg, Tim Noble, Sue Webster, Gudrun Hasle, Mads Thomsen, Bjørn Nørgaard, Lars Nørgård, Cathrine Raben Davidsen, Maj-Britt Boa, Alexander Tovborg, Svend-Allan Sørensen, Viktoria Wendel Skousen, Morten Schelde, Carl-Henning Pedersen, Ruth Campau, Femja Haack, Adele Rannes og John Kørner.

 

Seneste artikler

Der blev kørt om sjællandsmesterskaberne på Københavns gokartbane på Kraftværksvej. Foto: TorbenStender.

Sjællandsmesterskaber i gokart

I den forgangne weekend summede Københavns gokartbane på Kraftværksvej af aktivitet, da gokartklubben LUG afholdt sjællandsmesterskaberne i gokart

Eleverne i 1.g får et velfortjent hvil indenfor til Ørestad Gymnasiums sprogdag.

Sprogdag fylder Byparken

Det var koldt, men angiveligt sjovt og lærerigt, da eleverne fra Ørestad Gymnasium havde utraditionel sprogundervisning i Byparken.

 

Fik du læst?

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

Læs mere »