Danmarks største judostævne i Prismen i påsken

SPORT:  Prismen i Holmbladsgade 71 på Amager danner i påskedagene fredag 29. og lørdag 30. marts rammerne for et af Skandinaviens største judostævner. 15 lande dyster om medaljer til “Copenhagen Open 2024” i judo.

Amager Judo Klub holder et kæmpe stævne i påsken. (Foto: Amager Judo Klub)

Det er Amager Judo Skole, der for 10. gang holder “Copenhagen Open 2024”, og i år er der rekordstor deltagelse. Stævnet er fuldt booket og klubben har endda måttet sige nej til 100 judokæmpere, da der simpelt hen ikke er plads til flere. Der kæmpes i aldersklasser fra under 10 år til senior for både damer og herrer.

”Stævnet var i 2023 det største judostævne, der nogensinde har være arrangeret i Danmark og er endnu større i år, og et af største i Skandinavien. Vi er meget stolte over at kunne tiltrække nogle af de bedste klubber fra stærke judonationer som USA, Canada, Tyskland, Tjekkiet, Polen, Holland, Ukraine samt alle skandinaviske lande,” siger Henrik Hemmingsen, arrangør og sportschef hos Amager Judo Skole.

Omsætning til lokalområdet
Der deltager 750 kæmpere i stævnet og mange af dem har familien med  – og de fleste overnatter mindst fire nætter i lokalområdet. Mange familier bruger det som en lille påskeferie i København med besøg på Amager Bakke eller Tivoli.

“Så vi er glade for kunne være med til at skabe noget omsætningen i bydelen. I år har vi også fået sponsorater fra flere lokale firmaer, som Øens Murerfirma, Home Kastrupvej, Føtex Amagerbrogade, Føtex Amager Centret, Kvickly Strandlodsvej og Bysted Partners,” siger Henrik Hemmingsen.

København på judokortet
Hos Judo Danmark er formand Søren Studsgaard begejstret for at have så stort et stævne i Danmark.

”Det er en stor fornøjelse at være vidne til et judoarrangement, som placerer København på det europæiske landkort. En fantastisk indsats af Amager Judo Skole skaber en af Skandinaviens mest interessante judoturneringer og tiltrækker atleter fra hele Europa. Alle landets judoelskere kan glæde sig til store oplevelser.”

50 kæmpere fra Amager
Amager Judo Skole samarbejder med mange klubber i Skandinavien, Holland, Tyskland og Tjekkiet, og Henrik Hemmingsen fortæller, at arrangementet skal give Amagers egne kæmpere mulighed for at kæmpe i et internationalt miljø på hjemmebane. Klubben stiller med ca. 50 deltagere i alle aldre.

”Copenhagen Open styrker vores netværk blandt både danske og internationale klubber. Arrangementer af denne kaliber er endvidere med til at udbrede sporten lokalt på Amager og i resten af København,” siger Henrik Hemmingsen.

Øens anden store judoklub, Mitani, deltager også i stævnet sammen med de øvrige københavnske judoklubber, Valby og Brønshøj. Stævnet begynder begge dage kl. 9.

Om Judo
Judo er en moderne japansk kampsport, der kom på det olympiske program i 1964. Det er verdens ottende største sportsgren. I Danmark er judo en relativt lille sport med godt 5.000 udøvende kæmpere på landsplan. Amager Judo Skole er Danmarks største klub.

 

Seneste artikler

Kampen mod vandet begynder i år

En ny »etape 0« i strategien for kystsikring skal hjælpe Søvang mod vandet allerede i år. Der vil primært blive fokuseret på at få vandet væk igen.

 
 

Fik du læst?